School Holiday Is Almost Over..

okay fine..
school holiday is almost over..
aku balik maktab isnin nie..
pagi2..
nak rebut katil..huhu
takk..
saja aje..
nak balik awal..
malas dah nak menyiksa diri aku sendiri..
hehe..
okay..tahun nie spm..
selain daripada nak kejar spm..
kena kekalkan pointer..
heii..ntah lahh..banyak nyer keje..
kena jugak rapatkan hubungan dengan Allah..
supaya aku sentiasa tenang..
tahun2 exam nie..



azam?
aku tanak letak azam banyak2..
aku cuma nak jadi lebih baik daripada dulu..
aku nak jadi lebih baik..
step by step..
mungkin da tiba masanya untuk aku jadi lebih matang..
belajarlah anisah..
belajarlah untuk jadi lebih baik..
nanti kau takkan ada ibu n ayah nak teman kau..
kau takkan ada sape2 nak temankan kau..
spm dah dekat..
jangan main2..
=)..
tau tak..
kenyataannya..aku takut..aku sedih..
aku rasa nk menangis..
aku gemuruh..



tapi orang cakap..
kite kena terima ketentuan Allah..
dia tau apa yang terbaik untuk aku..
aku cuma kena usaha..
aku ada kawan2?
aku ada keluarga?
aku ada orang yang sayangkan aku?
sebenarnya..
aku cuma kena belajar..
terima..
apa yang baik untuk aku..
telan..
apa yang sempurna untuk aku..
walaupun pahit..






"Patah Seribu" ala Shila Hamzah

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku

Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…


nper aku letak benda nie..
ntah lah..huhu
haru pulak rasanya sekarang nie..
tak tahu ape yang aku rasa..
sekolah tak lama dah..
aku rasa..tak ade perasaan..
tak macam tahun2 sebelumnya,i am so excited to go to school..
now it seems..
empty..



hmm..
and that guy..
he means a lot to me..
maybe he doesnt know it..
but he really means a lot to me..
he's a like another perfect gift that Allah gave me..
he makes me happy a lot..
he's always with me when i am sad..
hehe..
tapi semuanya macam berlainan sekarang..
kita macam dah tak sehaluan..
ntah lahh..
maybe salah aku..
yea,memang salah aku..
aku tak pandai hargai perasaan orang yang dah terlalu banyak berkorban..
tak pandai nak jaga cinta yang diberi pada aku..
aper aku nak buat sekarang?
talk to him?no!
he'll be mad!
sebab dia cakap rasa sayang dia tak pernah berubah..
what should i do??
i dont know how to change myself..
i am totaly not perfect..
and i love him so much..



setiap perkataan yang keluar daripada mulut aku nie..
macam *** aje kadang2..
mesti ada yang tak kena..
does he know how much i hate situation?
does he know how much i hate being mad at him?
does he know how much i do think about him everyday?
does he know how much i am afraid to lose him?
aku sayang dia..
awak..
maafkan saya kalau saya bertindak di luar dugaan..
macam saya cakap semalam..
i'll do anything,k..
saya akan cuba pertahankan selagi mampu..
and selalu ingat pesan saya..
tell me if u dont love me anymore..
because i will always do love u..
^_^

Duit Baru!


look at these..
duit baruu..
agak2 kalau aku dapat nie..
tergamak tak aku nak pakai?
haha..
ada pulak rm20 dia tuhh..
kaler oren..haha
comel betol..
duit purple lahh..
alamak..canggih lar duit2 sekarang..
aku jer yang pokai..tak ada duit..haha
patutnya aku jadi secanggih duit nie,,baru betol..
duit2 nie akan mula dikeluarkan mulai jan nie..
so,start2 lah simpan duit lama tu..
buat kenangan..
mana tau masa depan kot2 dapat jual juta2..haha



Pengasingan Kelas?

 

"Corot punca jenayah"

  2011/11/14

  
JKM dapati pengasingan pelajar bijak, kurang pandai faktor kecewa   KUALA LUMPUR: Pengasingan pelajar kurang bijak ke kelas tercorot dikenal pasti antara punca kanak-kanak berumur antara 10 hingga 18 tahun terbabit jenayah. Ini disebabkan faktor pengaruh negatif rakan sekelas yang boleh mewujudkan persekitaran tidak kondusif untuk pembangunan mental mereka..."



nie..
artikel kecik yang aku jumpa online tadi..
nie..surat khabar hari aper ntah..maybe ader antara korang yang dah baca..
tapi..
cuba kita fikir balik..
betol jugak kan?
dulu..
aku selalu jugak tanya ayah aku,kenapa sekolah asing2kan kelas ayah?
ayah aku cakap..kerajaan nak letakkan budak2 pandai dalam satu kelas..
so that dia tak terpengaruh dengan budak2 lain..
tapi kan..
kita kan nak melahirkan pelajar2 yang bijak..
maknanya nak semua pandai lah kan..
habis,kalau letak budak tak pandai dengan tak pandai,bile diorang nak pandai?
lagi satu..perangai..
kalau teruskan letak budak2 macam tu sesama diorang aje..
bila diorang nak berubah?
sebab diorang tak kan sedar,ataupun buat2 tak nampak aje yang diorang kena sedar..
haha..itu just pendapat aku aje..
berdasarkan pengalaman aku..
tapi benda2 macam nie tak boleh nak ditimbangkan ikut sebelah pihak aje kan..
kena fikir panjang..
ntah lah..
tak tahu lah aku..
bagi aku senang aje,nak belajar dekat mana2 pun boleh pandai..haha
kan3??


Tak Tahu Ape Nak Cakap

salam..
okay,first of all..tak tau lah nak cakap ape..
ngek..pastu ko nak tulis ape ni?
haha..
hari tu..aku ajak lah kawan2 aku keluar..
tau tak betapa bosannye hidup sorang2 nih..
dengan adik2 aku yang kejenye tengok tv..tengok tv..mkn..tido..
entah lah hai..
tak faham..
pastu diorang cakap bz pulak..nak keluar jugakk..
tak kire!
huhu..tapi last2 kitorang set nak kuar minggu depan..
alahai..budak kecik macam kitorang tak boleh pegi main jauh2..
bahau yolah dapat eh..haha
jangan gelak!
and then hari tu...
aku g pizza..
aku nampak faiz..
faiz ape ntah name fb dia..
dia dengan group2 dia yang berkenaan..
aku tenung je dia lama2..
dalam hati kecik aku berkata..
"dah tua benor rope faiz nih!"
hahaha
melepak tepi jalan tu..
belanja aku tak ape jugak..




huih,lately keje aku dengan "dia"..
alaaa..amirul lah..heee
shhhhh..
bertekak je..
salah sape?
dua2 kot..
sorang batu,sorang konkrit..
bertembung,melantun lah ape lagi..
masing2 tak nak mengalah,tak nak buang batu atas kepala tu..
aku macam biasa lah kan,lately mesej macam orang tak makan 3 tahun,,
padahal pipi dah tempam...
asyik melantak roti canai,pizza,coklat dan segala2 yang berlemak..haha
hmm..awak lah..
kuat sangat merajuk kan..
jangan lah macam tu..
tak kesian ker dekat saya..yang comel ni..
ahak..gurau je..xD
saya tak nak gado lagi tau..
saya nak sentiasa baik dengan awak..
saya nak bahagia dengan awak,,
saya nak hari2 saya penuh dengan kenangan indah dengan awak..
yea awak?
janji tau,sayang? <3



ape lagi..
ha,ingat tak last week aku janji nak tulis post pasal akademik..
errr..nanti2 lah tu,,
mentang2 result xem tak teruk..
nilah dia manusia..
bongkak..
hahaha..
result..okaylah..
tak adelah teruk sangat..
pointer?
huhuhu..
tak nak!
nanti mana tau classmate aku godek2 blog aku diorang jumpe pulak..
masing2 dah tanye..
aku je tak nak cakap..
malu lar pulak..segan..ahak (<----gedik)




anyway..
school is starting in a few weeks..
helo!im not ready to be 17 k!
tak nak form 5 tau...
takot.. T_T
tahun depan tak boleh buat perangai malas ko dah nisa oiii..
kena belajar betol2..
spm tu penting..
kalau rasa2 nak makan timun je sepanjang hayat ko,buat lah malas2..
hahaha
doakan budak ni yea..
dia perlukan sokongan daripada semua orang..
noranisah binti jamian akan mendpat 9a+ dalam spm tahun 2012..
yes!!

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...