I am going to UTP!

helo everyone..
hehe..as u all read at the title..
yeahh..
i am going to utp..
universiti teknologi petronas..
sesi januari 2013..
dalam kursus kejuruteraan kimia..
foundation in engineering..
and terus sambung ijazah sarjana muda kejuruteraan kimia..
di bawah skim tajaan mara..
aku tak pergi pun educamp tu okay..haha
hiihi..mula2 tu aku macam sedih je dapat utp..
sebab nie second choice aku..
so macm kecewa sikit kan..
lagipun dalam mrsm serting ada dua orang budak je yang mohon utp..
so macam takde kawan sangat lah kan..
kesian tak?aku dah lah jenis tak reti bukak mulut..
huhuhu..
tapi aku fikir..
nie rezeki aku..
Allah dah tentukan yang nie yang terbaik untuk aku..
mungkin ada hikmahnya aku dapat situ..
mungkin aku memang boleh berjaya kat situ..
so aku mengambil keputusan untuk pasrah je..
walaupun teramat lah jauh di hujung dunia..
sob sob..




utplogo.png 




okay..nie lah logo dia..
haha..bangga pulak kan..
aku takut sebenarnya nak masuk benda alah nie..
risau..
kalau tak dapat survive macam mana..
kena buli dengan senior ke..
aku dah lah lembik kan..
tak dapat follow ke pengajian kejuruteraan..
tapi..
kalau nak suruh aku ambik medical..
jangan cari pasal lah kan..
mengarut jelah..
aku jadi doktor?
ramai pulak yang mati kang..hahaha
apa apa pun aku redah je ni..
daftar 10 januari nie..
so readers, pray for my success..
woaw, i'm about to become an ipt student! 
 *BATAK





Got nothing to say..

helo..=)
hmm...
why do i had a feeling that i wont be getting anything..?
my friends are all doing great for their placement..
me?
i am just sitting here,can't do anything..
even if i got anything..
why did i got a strong feeling that it won't be something that i wanted..
well..
you got it..
siapa suruh tak belajar betul2 kan..
gotcha! =D








and they are expecting me to get the same..
guys,i dont think so..
i am not as "rajin" as you all do..
not as dedicated as you all always do..
do you get it how hard it is to be me?
when everyone is expecting me to do great everytime?
while its me myself,who always ruin everything..
=)
sometimes i wish i could just let evrything go..
i don't want to think about this..
sorry,i ignored all of you..
i just need some space for myself..
and my dear,you..
i was just hoping that you could be more understanding..
i really2 need you at this while..



click this link for praspm mrsm!
after 3 pm okay..


Last Holiday Before SPM !


helo world..good morning..
haha(dah tengah hari punn)..
okay2..
saya tengah sakit hati sekarang..
saya tak nak bermasam muka..
nanti berkedut..
nanti tak cantik..xD
saya nak cakap pasal spm saya..
huhu..
awat lah aku guna saya sekarang nie..
huhu,,okay2..back to normal..




nie..
cuti sekolah is coming soon..
means,means,MEANS???
aku dah nak SPM lah wei..
ya Allah..
tapi menghairankan sebab aku tak rasa pape sangat..
bukan sebab pandai ke hape okayss..
kalau aku pandai takde lah tak pernah dapat straight a's..sobs2..
aku tak rasa debaran SPM..
aku nak rasa kegelabahan tu..
biar aku belajar sikit..
biar aku usaha sikit..
takde lah sibuk fikir benda bukan2..



  




kawan2 saya di MRSM Serting..
kita ade dalam dua bulan je bersama..
tak kisah kita nie ditimpa apa2 dugaan pun..
batch kita dah banyak ditimpa macam2 dugaan..
sebab apa?
kita tak fikir masa depan..
kalau setiap orang fikir masa depan sendiri..
fikir hidup sendiri,takde orang akan buat salah..
takde masalah akan timbul..betul??
jaga diri sendiri..
baru orang lain takkan sibuk hal kita..
 mulut orang tak boleh tutup lah..
huhu..




okay..nie last entry aku before spm..
lepas nie takkan balik dah..
wish me luck for my spm..
tunggu aku balik lepas spm..!!

-nisa-


Saya nak Mohon Matrikulasi!


helo everybody..
selamat berbuka..huhu
as you guys read at the title..
kita nak belajar cara nak mohon Matrikulasi..
siapa tak mohon lagi nie?
cepatt2!
even kalau korang pandai tahap dewa sekali pun..
bukan apa..
bak kata kaunselor tersayang aku..
mana lah tahu..
kalau tiba2 data kita takde dalam permohonan benda lain..
error pada system ke..
at least kita akan dapat something kan?
rugi la kalau tak belajar wok..=)



okay..
first step,read this:

  1. beli no pin dekat mana2 cawangan BSN =)
  2.   pergi ke laman nie, Aplikasi Permohonan Program Matrikulasi 
  3. baca segala jenis manual yang dia sertakan dekat situ..
  4. isi detail2 diri korang dengan betul..




pastikan korang bukak mata lebar2 masa isi borang tu okay..
pakai spek besar2..huhu
sebab semakan boleh dibuat sebanyak 3 kali sahaja..
maksudnya..
kali pertama isi tu sekali, tinggal dua jelah..
permohonan boleh dibuat bermula 1 Julai 2012 hingga 10 Oktober 2012..
okay3??
itu je..selamat berjaya.. =D

Oh My English! =D


hello..how are you..
hehe..i am fine..
perhaps..
never mind lah..this all things are stupid..
pathetic..LOL






have u guys heard about OME?
yea,Oh My English!
it's hot nowadays tau..
been watching it every weekend..
weekend yang aku balik rumah lah..
kat maktab takde tv nak tengok..
well..cerita dia sangat best..
aku rasa satu maktab dah obses dengan benda nie..
students yang sangat havoc..
cikgu yang sangat comel...haha

(watch this)
video







bagus jugak sitcom nie..
sikit sebanyak aku belajar jugak english stuff yang selama nie aku ingat betul..
as in "hand in" not pass up..huhu
I LOVE U JIBAM <3
skema je ketua kelas dia nie..hihi
don't forget to watch it..
boleh tweet jugak..nanti keluar kat tv..huhu







the whole class!


yew soon dan syafiq

yew soon dan farouk

syafiq and jibam

faiza and faiz

azlin and mazlee

anusha and faiza

cikgu henry yang sangat comel..ngee

Surat 1Malaysia??

hey.. =)
i am okay lah..no worries..hehe
baru balik petang tadi..
sangat penat lah..
pagi petang ada kelas..
balik nie,ha ambik kau..
dengan project work add math lagi..
dengan literature lagi..
dengan surat satu malaysia lagi..
mampos aku..haha
talking about surat satu malaysia..
nak promote cket nie..hehe
malas nak cakap banyak..scroll ke bawah..
 
 
 
 1) MAKLUMAT PERTANDINGAN
a) Pertandingan Menulis Surat 1Malaysia ini dibuka kepada para pelajar sekolah
rendah Tahun 3 hingga Tahun 6 (Kategori A), para pelajar sekolah
menengah Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3 (Kategori B) dan para pelajar
sekolah menengah Tingkatan 4 dan Tingkatan 5 (Kategori C) di seluruh
Malaysia.
b) Pertandingan ini dibuka dari 1 April 2012 hingga 15 Jun 2012.
c) Penyertaan hanya dibenarkan dalam Bahasa Malaysia sahaja.
d) Setiap penyertaan mestilah menepati tajuk yang diberikan mengikut kategori
seperti berikut:
i. Sekolah Rendah (Tahun 3 hingga Tahun 6)
Tulis sepucuk surat kepada rakan anda menceritakan tentang amalan berbudi
bahasa yang diamalkan dalam kehidupan seharian anda.
ii. Sekolah Menengah Rendah (Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3)
Tulis sepucuk surat kepada datuk anda tentang kebaikan penggunaan internet
dalam kehidupan seharian pada hari ini.
iii. Sekolah Menengah Atas (Tingkatan 4 dan Tingkatan 5)
Semangat kejiranan kian pudar dalam kalangan masyarakat Malaysia. Tulis sepucuk
surat menceritakan peri pentingnya semangat hidup berjiran dan harapan anda
kepada rakyat Malaysia.
e) Format surat adalah SURAT TIDAK RASMI.
f) Bukti tarikh penghantaran pos tidak akan diambil kira sebagai bukti penerimaan.
Pihak penganjur dan agensi-agensi yang terlibat tidak akan bertanggungjawab ke
atas penyertaan yang hilang, lambat, dicuri, rosak atau disalah alamatkan.
g) Semua keputusan pihak penganjur adalah muktamad dan sebarang perbincangan
atau surat menyurat tidak akan dilayan.
h) Semua surat penyertaan yang diterima oleh penganjur menjadi hakmilik penganjur
dan penganjur boleh menggunakan surat-surat penyertaan tersebut untuk apa-apa
tujuan.




 2) TERMA DAN SYARAT PERTANDINGAN
a) Para pelajar yang ingin menyertai mestilah merupakan warganegara Malaysia.
b) Setiap peserta hanya dibenarkan menghantar 1 penyertaan sahaja.
c) Penyertaan mestilah sampai selewat-lewatnya pada 15 JUN 2012 kepada Sekretariat Pertandingan.
d) Surat yang ditulis mestilah mengikut tema yang ditetapkan di perenggan 1 (d).
e) Karya yang diciplak adalah tidak dibenarkan. Sekiranya didapati surat yang dihantar bukan karya asli, maka penyertaan akan dibatalkan serta-merta.
f) Surat mestilah ditulis dalam Bahasa Malaysia sahaja.
g) Surat mestilah bertulis tangan, kemas, dan mudah dibaca. Tidak dibenarkan sama sekali menggunakan mesin taip atau komputer.
h) Surat yang ditulis mesti mengandungi jumlah patah perkataan mengikut kategori seperti yang berikut:
i) Kategori A: Sekolah Rendah - 200 hingga 350 patah perkataan
ii) Kategori B: Sekolah Menengah Rendah - 500 hingga 750 patah perkataan
iii) Kategori C: Sekolah Menengah Atas - 850 hingga 1000 patah perkataan
i) Borang penyertaan boleh didapati di laman web Pos Malaysia (www.pos.com.my) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (www.skmm.gov.my).
j) Surat dan borang penyertaan yang telah lengkap diisi hendaklah diposkan kepada:
Pertandingan Menulis Surat 1Malaysia 2012
P.O. Box 1000
50796 Kuala Lumpur
k) Sila sertakan sampul surat kosong bersaiz A4, beralamat sendiri dan bersetem RM0.80 untuk pihak penganjur mengirimkan sijil penyertaan. Satu sampul surat untuk satu sijil penyertaan sahaja.
l) Setiap penyertaan mestilah disahkan/dicop oleh pihak sekolah.
m) Penyertaan yang dihantar melalui serahan tangan kepada Sekretariat Pertandingan tidak akan diterima.
n) Sila nyatakan kategori anda di sudut atas kiri sampul surat penyertaan anda.
Contoh:
KATEGORI A
SETEM
80 SEN
Kepada:
Pertandingan Menulis Surat 1Malaysia
P.O. Box 1000
50796 Kuala Lumpur
o) Sijil penyertaan TIDAK AKAN diberi sekiranya:
i) Tiada sampul surat kosong beralamat sendiri
ii) Tiada setem bernilai 80 sen.
iii) Alamat rumah/sekolah yang tidak lengkap
iv) Tidak memenuhi syarat-syarat pertandingan




 3) KRITERIA PENGHAKIMAN
Keseluruhan surat yang dihantar oleh peserta akan dinilai mengikut kriteria dan pecahan skima pemarkahan berikut:
i) Takrif Tajuk = 10 markah
ii) Idea = 40 markah
iii) Bahasa = 30 markah
iv) Olahan = 20 markah
Keseluruhan = 100 markah




 4) SENARAI HADIAH PEMENANG
a) Seramai 3 pemenang utama dan 10 pemenang saguhati akan dipilih bagi setiap kategori ;
KATEGORI A KATEGORI B KATEGORI C
JOHAN
Sijil Simpanan Premium bernilai RM 1,000.00
Sijil Simpanan Premium bernilai RM 2,000.00
Sijil Simpanan Premium bernilai RM 2,500.00
Album Setem
Album Setem
Album Setem
Sijil Penghargaan
Sijil Penghargaan
Sijil Penghargaan
Hadiah Iringan
Hadiah Iringan
Hadiah Iringan
Wang Tunai berjumlah RM3,000 untuk Sekolah
Wang Tunai berjumlah RM3,000 untuk Sekolah
Wang Tunai berjumlah RM3,000 untuk Sekolah NAIB JOHAN Sijil Simpanan Premium bernilai RM 700.00 Sijil Simpanan Premium bernilai RM 1,500.00 Sijil Simpanan Premium bernilai RM 2,000.00 Album Setem Album Setem Album Setem Sijil Penghargaan Sijil Penghargaan Sijil Penghargaan Hadiah Iringan Hadiah Iringan Hadiah Iringan
TEMPAT KETIGA
Sijil Simpanan Premium bernilai RM 500.00
Sijil Simpanan Premium bernilai RM 1,000.00
Sijil Simpanan Premium bernilai RM 1,500.00
Album Setem
Album Setem
Album Setem
Sijil Penghargaan
Sijil Penghargaan
Sijil Penghargaan
Hadiah Iringan
Hadiah Iringan
Hadiah Iringan SAGUHATI X 10 Sijil Simpanan Premium bernilai RM 200.00 Sijil Simpanan Premium bernilai RM 200.00 Sijil Simpanan Premium bernilai RM 200.00 Album Setem Album Setem Album Setem Sijil Penghargaan Sijil Penghargaan Sijil Penghargaan Hadiah Iringan Hadiah Iringan Hadiah Iringan




 Untuk sebarang maklumat/pertanyaan, sila hubungi:
Sekretariat
Pertandingan Menulis Surat 1Malaysia 2012
Bahagian Komunikasi Korporat
Pos Malaysia Berhad
Tingkat 7, Ibu Pejabat Pos Malaysia
Kompleks Dayabumi
50670 Kuala Lumpur
Tel : 03-2267 2206
Faks : 03-2267 2255
Email : surat1malaysia@pos.com.my
Facebook : www.facebook.com/surat1malaysia



 okay..itu detail2 nya..
and benda yang aku pun kena buat..
selamat mencuba..
wekkk..hehe



Kem Pemantapan Subjek Siri 3


 
Kem Pemantapan Subjek Siri 3 SPM 2012 - free slideshow maker with music

hey there..
nie slide gambar..
orang nie malas nak upload gambar..
tapi dia tak sedar buat slide pun penat jugak..uhuk22
slide ader music..
tapi music biasa aje..
anyway..
it was a fun camp..
wish could be there again..
tengok laut..
rasa tenang aje..
orang tengah tak tenang nie,biasalah kan..
20 to 22 April..
Golden Straits Villa, Port Dickson..

Apa??Result SPM??

okay..bawak bertenang..
jangan gelabah..
tarik nafas slow2..
nanti semput..
ahak3
aku terbaca kat facebook hari tu..dah sah dah..
result keluar 21 Mach 2012..
YES!LAGI 3 HARI SAYANGS!
muahahahahah(gelak jahat biha)..
hahaha..
 






rilek2..
jangan gelabah..
bawak bertenang semuanya..
semua orang kena hadapi semua nie..
tahun depan aku pulak..
and orang lain pulak akan kenakan aku..
cis!haha
cuba banyakkan bertenang..
selawat..
tawakal je pada Allah..
itulah hasil daripada usaha anda before this..
terima dengan hati terbuka..
ada hikmahnya di sebalik setiap kejadian..
Allah tu Maha Adil kan?
so,smile and rileks..
let Him do His job sayang..


found dis on photobucket..SPM 2008..





nie..nak ajar cara nak check melalui sms ni ha..
saja je..
takde keje..
senang je..
hantar SPM [No KP] [No Angka Giliran] dan SMS ke 15888..
kalau rasa dah ketar lutut nak pergi sekolah ambil pakai tangan..
nie..
pakai tangan tekan henpon je..
tu pon kalau dapat lah..
good luck yer sayangs!



p/s: go to my SeConD BLoG for my touching story behind dis..

Kanak2 Hilang Ibarat Fenomena Biasa

cey..ayat aku..
macam cikgu bm tak?
haha..trying to create a better malayan in myself here,helo!
ryte2,back to the topic..
tau tak kenapa aku pilih topik nie?
sebab lately..
asal aku bukak paper je(it mean akhbar or surat habar)..
ade je kes budak hilang..
atas pelbagai alasan lah..
tak percaya?
serius tak percaya?ish3..
scroll down..
 
 
 
 
KES SATU:
Nurul Nadirah Abdullah kanak-kanak yang hilang pada 1 Mac lalu ditemui mati rentung dengan keadaan yang begitu teruk. Polis hari ini mengesahkan mayat rentung yang ditemui di sebuah ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Pasir Gudang di sini adalah Nurul Nadirah Abdullah, 5, kanak-kanak yang hilang dari rumah sejak 1 Mac lalu.
Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supritendan Roslan Zainuddin berkata, pengesahan itu berdasarkan hasil ujian asid deoksiribonukleik (DNA) yang dibuat ke atas mayat rentung yang ditemui sebelum ini.
Menurut polis, mayat rentung tersebut ditemui pada 8 Mac lalu.
Rentetan Peristiwa

Kanak-kanak berusia 5 tahun ini hilang pada 1hb Mac 2012 di bawah Blok A, Pangsapuri Sri Delima, Bandar Seri Alam, Masai, Johor Darul Takzim. Banyak poster telah ditampal disekitar kawasan berkenaan bagi mencari Adik Nadirah.





KES DUA:

 
Kanak kanak hilang ditemui mati di Taman Tasik Titiwangsa. Seorang kanak-kanak berusia 2 tahun yang hilang dalam jagaan ibu bapanya ketika bermain di taman permainan berdekatan lokasi kejadian ditemui terapung pada pukul 7.30 pagi (15 Mac).
Kanak-kanak hilang ditemui mati di Taman Tasik Titiwangsa
Mayat seorang kanak-kanak lelaki ini dipercayai lemas dan hanya dijumpai orang awam awal pagi tadi. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk dibedah siasat dan kes  diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

Sumber : http://www.penulissenja.com/2012/03/kanak-kanak-hilang-ditemui-mati-di-taman-tasik-titiwangsa/




see?
i've told u!
tu baru dua..yang agak famous lah..
belum lagi yang berlambak2 around the web nie..
hey,cuba fikir...
salah siapa nie..?
aku pun tak tau lah..jangan tanya aku..aku takde anak lagi..haha
kesian kan kalau baca kes2 macam nie..
tambah lagi macam nadhirah tue..
dibunuh..
ya Allah..apalah yang budak besar tue tau..
kalau yea pun..
manusia sekarang makin hilang hati dan perasaan..
so,budak2 sekalian..beware yea!
yang besar pun sama!(ehem)

 

Hey,look at this!

tajuk bajet semangat je kan..
haha..
nie..tengok lah nie..
i found it on google..


kucing tu macam redha je kan..haha
comelnya baby tu..
suka2 je gigit kepala haiwan ye..xD
 
 
 
 
okaylah..
back to the main story..
sebenarnya aku nak promote satu blog nie..
blog cikgu homeroom aku..
yang disayangi,teacher Liyana!hehe
apa itu homeroom?
alaaa..benda tu ada kat semua mrsm..
entah..tak tau lah nak terang macam mana..
kind of like keluarga angkat..
so..cikgu liyana nie cikgu math..
cikgu math yang sangat hebat..
semua orang sayang dia..
terutama batch aku..
sebab..
batch aku batch pertama dia ajar bila start mengajar tahun lepas..
and my homeroom adalah homeroom pertama dia..huhu
pendekatan dia yang lembut and comel..
buat kita semangat nak belajar..
dia tengah ambil diploma pendidikan..kot..
tapi yang pasti dalam pendidikan..huhu
so,u all wajib KLIK SINI..
klik tau..tak rugi..
banyak benda2 penting about math yang ada kat situ..
jangan lupa!
=)
 
 

MRSM Serting..

heeee..
kenapa aku bagi title tu..?
sebab bila seorang pelajar yang sekolah kat situ klik ke url dia..
jeng3..
haaa..
maknanya exam dah habis..
bila exam dah habis..
kena buat apa??
tido..???
tu satu..ada lagi..
haaa..yup!!
check result lah derr..
apa lagi..
okay..my result..
hummmm..apa nak cakap erk..
 
 
 
MASA TU....
before balik cuti hari tu..
kawan2 semua dah pakat check da semua..
main pass2 bband,bersatu padu lah sangat kalau bab2 nie..haha
aku aje yang takut nak tengok..
punya lah semangat nak tengok..
lepas tu bila teruk tau pulak nak menangis lah bagai..
tengok aku,rilek je..(padahal penakut)
haha




MASA NIE...
sekarang??
hehe..
aku dah check dah tadi..
alhamdulillah..syukur pada Allah..
kerisauan aku tu hanyalah kerisauan semata2..
takdelah teruk pun..
biasalah..kalau ta gelabah..
bukan anisah namanya..haha
nak tau?alaaa..malu lahh..xD(gedik)
tapi ada lagi satu paper tak keluar..
PENDIDIKAN AGAMA ISLAM..
nanti dia dah keluar..
aku bagitau yea..
hahahahahahaha(wat gaya gelak jahat biha masa drama)




nie..nak cerita nie..
sekarang..
5 AL-FARABY..(my class)
sedang menghadapi krisis yang sangat teruk pada aku dengan cikgu2..
entah ,tak tau lah awatnya..
aku pun heran..
setiap subjek..mesti ada aje yang tak kena..
macam kitorang nie selalu buat dosa besar aje kat diorang..
nak dijadikan cerita..
bukan nak bangga tau..
kelas kitorang nie..kelas target..
kelas elit..kelas pandai..and bla3..
seperti yang dicop semua cikgu2 tu..
sama dengan kelas 5 IBNU SINA..
tapi..
macam ada satu bala yang menimpa kelas kitorang nie..
yang membuatkan kitorang jadi sentiasa salah..
nampak bodoh..hodoh..busuk dan sebagainya..(haha)
tahun lepas..
kelas 5 AF nie memang the best lah..
tak boleh nak cakap apa..
tengok budak2 dalam tulah..hebat2..
haris..straight A+ trial mara..
trial mara straight A+??
perghh..itu otak memang gempak..
tunggu masa aje sekarang nie..nak masuk antara 10 buah u tergempak dunia..
yang lain?
sama aje..sijil2 diorang tahun yang lepas target tu berlambak2..
sampai tak cukup board..
apa nak cakap?
 
 
 
 
5 AF 2012 pun gempak jugak..
tapi tak tau lah kenapa..
tak tau lah apa and dimana salahnya..
faham tak perasaannya bila orang cakap kita lagi teruk daripada budak kelas bodoh??
we feel awfull..
sangat2 tragis..
sampai cikgu merajuk lah..
apa lah..
apa tak kena dengan 5 AF 2012??
kenapa cikgu2 selalu pandang rendah pada kitorang?
bukan setakat kelas aku aje..
in fact,batch form 5 tahun 2012 nie macam kena kecam dengan cikgu2..
diorang boleh pergi jangka kitorang nie bakal dapat result teruk..
hello!!
kalau cikgu dah macam tu..macam mana lagi nie wey??
restu cikgu tak dapat macam mana nak berjaya??
maybe lah..salah batch aku jugak..
ada yang perangai ta senonoh..ta berubah lagi..
hmmm..aku sedih..
 
 
 
 
 
 
cikgu..
kitorang tau..kitorang tau..
kitorang tak sehebat batch tahun lepas..
kitorang tau..5AF 2012 tak sehebat 5AF tahun lepas..
kitorang tau kadang2 susah untuk cikgu nak terima kenyataan tu..
tapi..kitorang akan cuba..
sebab kitorang memang nakkan kejayaan..
kitorang dah cuba buat yang terbaik..
usaha sungguh2..
dekatkan diri pada Allah..
tapi..
kitorang perlukan restu dari cikgu..
kitorang perlukan semngat dari cikgu..
kitorang perlukan kata2 peransang dari cikgu..
bukan herdikan ataupun cacian..
BUKAN BODOH ATAU LEMBAP..

Soalan..Jawapan..

haluuu..
ayyo..sumpah rasa nak demam..
apa mau jadi nie..
esok sudah balik maktab..
blog bersepah..
bilik apatah lagi..
nyettttt..


tak kisah lah..
tangan pun dah rasa semacam saja ni..
ni..
ada orang tag kita lah hari tu..
huhu2..
kita tak reti lah awak nak buat benda nie..bantai je ni..
tadi pun ternampak masa buat something..sebab dah lama tak update blog..
anyway..di tag by: Cik Fatin
 first..kita baca rules dia..


 terms and conditions  
  •  You must post this rules in your entry. 
  •  Each person must post about themselves in their entry. 
  •  Answer the question than tagger set for you in their post. And create eleven new questions for new people you tagged to answer.
  •  You have to choose eleven people to tag link them on the post. 
  •  Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  •  NO TAG BACK !
  •  No stuff in tagging section ''YOU ARE TAGGED IF YOU READING THIS''.
  •  " YOU ARE LEGITIMATELY'' -a.k.a REALY , TRUST , WITH ALL HONEST- have tag eleven people.


soalan by Cik Fatin:
1. Nama penuh anda =)
2. Kat rumah , orang panggil apa ?
3. Ujian selalu dapat markah apa ? A ? B ? C ? D ? atau E ?
4. Anda sayang rakan anda tak ?
5. Kalau anda dapat Ipad . apa perkara pertama akan anda buat ?
6. Anda suka warna apa ? Kenapa ?
7. Pandai BI takk ?
8. Jajan apa paling anda suka ?
9. Artis Korea mane anda minat ?
10. Apa nombor belakang IC anda ?
11. Apa reaksi anda menjawab soalan ini ?

my answers:
1. Noranisah..bt..Jamian...=P
2. Ika(haha)
3. errr..A..B..boleh laa..
4. mesti la sayang!
5. entah lah..tak terfikir lagi..nak pandang lama2 dulu kot..
6. pink..sebab pink comel..
7. tak adalah lah pandai,boleh lah..huhu
8. jajan?saya tak suka jajan..
9. satu lagi..saya tak kenal artis korea..xD
10. err..5..something..
11. weird..and excited..hehe

about me:
  • call me nisa..
  • suka usha blog orang sebab blog orang lain lawa..sob2
  • i am a very friendly person sebernarnya,,hehe
  • sangat obses kepada pink..daripada toiletries sampai lah tut2..haha
  • sangat emosional..(cengeng)xD
  • suka matematik!
  • suka senyum..
  • suka coklat cadburry dairy milk..bagi2..haha
  • tak reti nak marah orang betul2 serius..
  • suka kemas bilik(kat asrama jelah)
  • suka taylor swift..sebab dia comel..hiii
  • tak suka orang cakap belakang..


my question..:
1. nickname..
 2. tempat melancong paling menarik that u had visit..
3. first crush masa? xD
4. pengalaman paling manis sepanjang jadi student..
5 .pengalaman paling buruk sepanjang hidup..
6. pernah tak dikhianati kawan or sape2?
7. suka hadiah apa?
8. apa perkara paling special u had done for ur parents..
9. favourite type of music..
10. benci orang yang..?
11. 5 words to describe about u..



saya tag :
famisa
fieyqa-zatiey
kak jannah
aeryn
huda
gadis ungu
fazlin
haifa balqis
shereen
ziela
najwa



dah penat..
nak demamm..byee..

Okay,nak start cerabih dah

eloo..
hehe..
kenapa line ni lately banyak problem erk..
heran betol..
grrrr..xD

nak cakap apa erk..
haaaaa!
semalam..aku pergi tournament hoki..
hoki tu apa?
alaaa..
pukul bola kecik(agak2 besar bola golf) dengan kayu panjang tuu..
hahaha
kelakar kan..
dah tu,confirm lah kalah..
yang masuk tu..
semua budak2 ayu..
pegang kayu hoki pun tak pernah..
termasuk lah aku..
pulak tu..berlatih seminggu je..
time tulah baru nak belajar pukul bola lah bagai..
keeper,paling comel lah..
dia pakai sut keeper tu dah rupa macam penguin dah..
aku takkan lupa apa kau buat masa match yang terakhir tu bella,haha..
terbaikk..



okayyy..
apa aku nak cakap..
first of all..
aku nak tanya..
lelaki ni,pelik kan?
tahap alien pluto tuu..
ambil yang paling jauh laa..
sebab aku memang tak pernah faham perangai diorang ni..
yang si dia tu memang dahlain macam lah..
kenapa pun aku tak tau..
fine lah..aku tak kisah lagi sekarang..
jangan sampai aku tawar hati..
k..
entah lah..tadi rasa macam banyak je cerita..
dah terlupa pulak..haha
lain kali lah story..
nak tengok movie..
huhu
doodles...


Tanda2 seorang lelaki benar2 mencintai anda..

Tanda2 Seorang lelaki benar2 mencintai anda.

1. Dia tidak malu untuk berbual dgn wanita lain, tetapi apabila berjumpa perempuan yg disayanginya dia akan ter'kelu' jadi batu jap.
2. Dia tidak suka melihat orang yg disayanginya berbual dgn lelaki lain walaupun teman nya sendiri.
3. Si dia sanggup menunggu anda walaupun anda sudah punya pacar kerana baginya selagi belum berkahwin tidak semestinya jodoh
4. Si lelaki akan menunggu anda walaupun anda menyuruhnya tunggu sampai mati.
5. Si dia tidak mahu anda menjadi 'couple' nya tetapi 'isterinya'
6. Dia akan menerima kekurangan anda.
7. Dia tidak pernah berasa bosan walaupun sudah berjam lamanya dgn anda.

Wahai kaum hawa! Ingat lah mencari wanita yg menangis untuk teman lelaki nya 'RAMAI' tetapi nak cari lelaki yg menangis untuk wanita adalah 1 dalam 1000! Jadi hargailah lelaki yg benar2 mencintai anda.

Words For Woman

  • Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.
  • Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar. Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.
  • Kahwinilah orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang itu. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tetapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian diri sendiri daripada mengubah pendirian orang lain.
  •  Carilah seorang lelaki yang memanggil mu cantik, bukan hot / sexy
    Yang menelefon kembali ketika kamu menutup telefon
    Yang mahu tidur di bawah bintang dan mendengar detak jantungmu
    Atau mahu tetap terbangun untuk melihatmu tidur
     "..wahai PUTERIKU..demi ALLAH..jangan engkau percaya terhadap kata-kata sebahagian lelaki..bahawa mereka memandangmu krn akhlak dan adab..
    Bicara dgnmu sperti sahabat..dan apabila bercinta dgnmu sperti teman akrab..sebenarnya..mereka BOHONG!!
    Jika engkau mendengar sendiri bualan mereka..pasti engkau takut dan ngeri..
    Hanya di tanganmu pintu sgala kebaikan...Bukan di tangan kaum lelaki.."

    ~ALI THANTAWI~

Cuti Tahun Baru

uih2..
huhu..im home lahh..
best nyaa..dah beberapa hari aku termimpi2..
termasuk dalam kelas add math..haha
tak adalah..
habis aku kalau berangan dalam kelas add math...
silap2 cikgu yati baling duster kat muka aku..
 tak pasal2 jer..haha
i am getting better there..
a lot better..
and i am starting to feel how fun fizik is..
belajar radioactive tu..best..xD
now..
mak aku nak masukkan adik aku kat asrama..
sangat merisaukan..
rasa macam tak nak bagi je..
takut nanti bergaul dengan budak bukan2..
buat kerja bukan2 kat asrama tu..
hisap rokok ke..
tgk pornografi..haha..skema pulak aku nie..
tapi serius aku takut..
aku sayang adik aku..
aku tengok kawan2 lelaki aku dulu tu berubah dengan drastik..
aku takut adik aku jadi macam tu jugak..
kang takut dia berjaga malam..
dalam kelas ngantok..
takut dia leka dengan kawan2..
homework tak buat..tak belajar..
ish..risau tau..hmmmm..
aku nak adik aku berjaya..
takkan aku sorang je berjaya..kan..
bangganya aku kalau ada adik lelaki yang berguna..
=)



orang cakap..
hidup biarlah berpegang pada 3 tempoh waktu..
semalam, esok, dan hari nie..
semalam dah lama berlalu..
memang takkan datang balik..
bak kata ustaz aku, menangis guling2 pun tak dapat balik ke hari semalam..huhu
hari esok belum pasti untuk kita..
entah2 kejap lagi mati..sape tau??
semakin usia kita bertambah semkain kita mendekati kematian..
jadi jadikan lah hari nie hari yang terbaik..
jadilah manusia yang lebih baik setiap hari..
lagipun memang itu pun azam aku tahun ini..
simple..
just jadi lebih baik..
aku dah besar..kena berubah..
kita sama2 berubah yea..hargai masa kita..
and btw,awak!
saya rindu awak!
camat malam.....
Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...