Apa??Result SPM??

okay..bawak bertenang..
jangan gelabah..
tarik nafas slow2..
nanti semput..
ahak3
aku terbaca kat facebook hari tu..dah sah dah..
result keluar 21 Mach 2012..
YES!LAGI 3 HARI SAYANGS!
muahahahahah(gelak jahat biha)..
hahaha..
 






rilek2..
jangan gelabah..
bawak bertenang semuanya..
semua orang kena hadapi semua nie..
tahun depan aku pulak..
and orang lain pulak akan kenakan aku..
cis!haha
cuba banyakkan bertenang..
selawat..
tawakal je pada Allah..
itulah hasil daripada usaha anda before this..
terima dengan hati terbuka..
ada hikmahnya di sebalik setiap kejadian..
Allah tu Maha Adil kan?
so,smile and rileks..
let Him do His job sayang..


found dis on photobucket..SPM 2008..





nie..nak ajar cara nak check melalui sms ni ha..
saja je..
takde keje..
senang je..
hantar SPM [No KP] [No Angka Giliran] dan SMS ke 15888..
kalau rasa dah ketar lutut nak pergi sekolah ambil pakai tangan..
nie..
pakai tangan tekan henpon je..
tu pon kalau dapat lah..
good luck yer sayangs!



p/s: go to my SeConD BLoG for my touching story behind dis..

Kanak2 Hilang Ibarat Fenomena Biasa

cey..ayat aku..
macam cikgu bm tak?
haha..trying to create a better malayan in myself here,helo!
ryte2,back to the topic..
tau tak kenapa aku pilih topik nie?
sebab lately..
asal aku bukak paper je(it mean akhbar or surat habar)..
ade je kes budak hilang..
atas pelbagai alasan lah..
tak percaya?
serius tak percaya?ish3..
scroll down..
 
 
 
 
KES SATU:
Nurul Nadirah Abdullah kanak-kanak yang hilang pada 1 Mac lalu ditemui mati rentung dengan keadaan yang begitu teruk. Polis hari ini mengesahkan mayat rentung yang ditemui di sebuah ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Pasir Gudang di sini adalah Nurul Nadirah Abdullah, 5, kanak-kanak yang hilang dari rumah sejak 1 Mac lalu.
Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supritendan Roslan Zainuddin berkata, pengesahan itu berdasarkan hasil ujian asid deoksiribonukleik (DNA) yang dibuat ke atas mayat rentung yang ditemui sebelum ini.
Menurut polis, mayat rentung tersebut ditemui pada 8 Mac lalu.
Rentetan Peristiwa

Kanak-kanak berusia 5 tahun ini hilang pada 1hb Mac 2012 di bawah Blok A, Pangsapuri Sri Delima, Bandar Seri Alam, Masai, Johor Darul Takzim. Banyak poster telah ditampal disekitar kawasan berkenaan bagi mencari Adik Nadirah.





KES DUA:

 
Kanak kanak hilang ditemui mati di Taman Tasik Titiwangsa. Seorang kanak-kanak berusia 2 tahun yang hilang dalam jagaan ibu bapanya ketika bermain di taman permainan berdekatan lokasi kejadian ditemui terapung pada pukul 7.30 pagi (15 Mac).
Kanak-kanak hilang ditemui mati di Taman Tasik Titiwangsa
Mayat seorang kanak-kanak lelaki ini dipercayai lemas dan hanya dijumpai orang awam awal pagi tadi. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk dibedah siasat dan kes  diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

Sumber : http://www.penulissenja.com/2012/03/kanak-kanak-hilang-ditemui-mati-di-taman-tasik-titiwangsa/




see?
i've told u!
tu baru dua..yang agak famous lah..
belum lagi yang berlambak2 around the web nie..
hey,cuba fikir...
salah siapa nie..?
aku pun tak tau lah..jangan tanya aku..aku takde anak lagi..haha
kesian kan kalau baca kes2 macam nie..
tambah lagi macam nadhirah tue..
dibunuh..
ya Allah..apalah yang budak besar tue tau..
kalau yea pun..
manusia sekarang makin hilang hati dan perasaan..
so,budak2 sekalian..beware yea!
yang besar pun sama!(ehem)

 

Hey,look at this!

tajuk bajet semangat je kan..
haha..
nie..tengok lah nie..
i found it on google..


kucing tu macam redha je kan..haha
comelnya baby tu..
suka2 je gigit kepala haiwan ye..xD
 
 
 
 
okaylah..
back to the main story..
sebenarnya aku nak promote satu blog nie..
blog cikgu homeroom aku..
yang disayangi,teacher Liyana!hehe
apa itu homeroom?
alaaa..benda tu ada kat semua mrsm..
entah..tak tau lah nak terang macam mana..
kind of like keluarga angkat..
so..cikgu liyana nie cikgu math..
cikgu math yang sangat hebat..
semua orang sayang dia..
terutama batch aku..
sebab..
batch aku batch pertama dia ajar bila start mengajar tahun lepas..
and my homeroom adalah homeroom pertama dia..huhu
pendekatan dia yang lembut and comel..
buat kita semangat nak belajar..
dia tengah ambil diploma pendidikan..kot..
tapi yang pasti dalam pendidikan..huhu
so,u all wajib KLIK SINI..
klik tau..tak rugi..
banyak benda2 penting about math yang ada kat situ..
jangan lupa!
=)
 
 

MRSM Serting..

heeee..
kenapa aku bagi title tu..?
sebab bila seorang pelajar yang sekolah kat situ klik ke url dia..
jeng3..
haaa..
maknanya exam dah habis..
bila exam dah habis..
kena buat apa??
tido..???
tu satu..ada lagi..
haaa..yup!!
check result lah derr..
apa lagi..
okay..my result..
hummmm..apa nak cakap erk..
 
 
 
MASA TU....
before balik cuti hari tu..
kawan2 semua dah pakat check da semua..
main pass2 bband,bersatu padu lah sangat kalau bab2 nie..haha
aku aje yang takut nak tengok..
punya lah semangat nak tengok..
lepas tu bila teruk tau pulak nak menangis lah bagai..
tengok aku,rilek je..(padahal penakut)
haha




MASA NIE...
sekarang??
hehe..
aku dah check dah tadi..
alhamdulillah..syukur pada Allah..
kerisauan aku tu hanyalah kerisauan semata2..
takdelah teruk pun..
biasalah..kalau ta gelabah..
bukan anisah namanya..haha
nak tau?alaaa..malu lahh..xD(gedik)
tapi ada lagi satu paper tak keluar..
PENDIDIKAN AGAMA ISLAM..
nanti dia dah keluar..
aku bagitau yea..
hahahahahahaha(wat gaya gelak jahat biha masa drama)




nie..nak cerita nie..
sekarang..
5 AL-FARABY..(my class)
sedang menghadapi krisis yang sangat teruk pada aku dengan cikgu2..
entah ,tak tau lah awatnya..
aku pun heran..
setiap subjek..mesti ada aje yang tak kena..
macam kitorang nie selalu buat dosa besar aje kat diorang..
nak dijadikan cerita..
bukan nak bangga tau..
kelas kitorang nie..kelas target..
kelas elit..kelas pandai..and bla3..
seperti yang dicop semua cikgu2 tu..
sama dengan kelas 5 IBNU SINA..
tapi..
macam ada satu bala yang menimpa kelas kitorang nie..
yang membuatkan kitorang jadi sentiasa salah..
nampak bodoh..hodoh..busuk dan sebagainya..(haha)
tahun lepas..
kelas 5 AF nie memang the best lah..
tak boleh nak cakap apa..
tengok budak2 dalam tulah..hebat2..
haris..straight A+ trial mara..
trial mara straight A+??
perghh..itu otak memang gempak..
tunggu masa aje sekarang nie..nak masuk antara 10 buah u tergempak dunia..
yang lain?
sama aje..sijil2 diorang tahun yang lepas target tu berlambak2..
sampai tak cukup board..
apa nak cakap?
 
 
 
 
5 AF 2012 pun gempak jugak..
tapi tak tau lah kenapa..
tak tau lah apa and dimana salahnya..
faham tak perasaannya bila orang cakap kita lagi teruk daripada budak kelas bodoh??
we feel awfull..
sangat2 tragis..
sampai cikgu merajuk lah..
apa lah..
apa tak kena dengan 5 AF 2012??
kenapa cikgu2 selalu pandang rendah pada kitorang?
bukan setakat kelas aku aje..
in fact,batch form 5 tahun 2012 nie macam kena kecam dengan cikgu2..
diorang boleh pergi jangka kitorang nie bakal dapat result teruk..
hello!!
kalau cikgu dah macam tu..macam mana lagi nie wey??
restu cikgu tak dapat macam mana nak berjaya??
maybe lah..salah batch aku jugak..
ada yang perangai ta senonoh..ta berubah lagi..
hmmm..aku sedih..
 
 
 
 
 
 
cikgu..
kitorang tau..kitorang tau..
kitorang tak sehebat batch tahun lepas..
kitorang tau..5AF 2012 tak sehebat 5AF tahun lepas..
kitorang tau kadang2 susah untuk cikgu nak terima kenyataan tu..
tapi..kitorang akan cuba..
sebab kitorang memang nakkan kejayaan..
kitorang dah cuba buat yang terbaik..
usaha sungguh2..
dekatkan diri pada Allah..
tapi..
kitorang perlukan restu dari cikgu..
kitorang perlukan semngat dari cikgu..
kitorang perlukan kata2 peransang dari cikgu..
bukan herdikan ataupun cacian..
BUKAN BODOH ATAU LEMBAP..

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...