Kanak2 Hilang Ibarat Fenomena Biasa

cey..ayat aku..
macam cikgu bm tak?
haha..trying to create a better malayan in myself here,helo!
ryte2,back to the topic..
tau tak kenapa aku pilih topik nie?
sebab lately..
asal aku bukak paper je(it mean akhbar or surat habar)..
ade je kes budak hilang..
atas pelbagai alasan lah..
tak percaya?
serius tak percaya?ish3..
scroll down..
 
 
 
 
KES SATU:
Nurul Nadirah Abdullah kanak-kanak yang hilang pada 1 Mac lalu ditemui mati rentung dengan keadaan yang begitu teruk. Polis hari ini mengesahkan mayat rentung yang ditemui di sebuah ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Pasir Gudang di sini adalah Nurul Nadirah Abdullah, 5, kanak-kanak yang hilang dari rumah sejak 1 Mac lalu.
Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supritendan Roslan Zainuddin berkata, pengesahan itu berdasarkan hasil ujian asid deoksiribonukleik (DNA) yang dibuat ke atas mayat rentung yang ditemui sebelum ini.
Menurut polis, mayat rentung tersebut ditemui pada 8 Mac lalu.
Rentetan Peristiwa

Kanak-kanak berusia 5 tahun ini hilang pada 1hb Mac 2012 di bawah Blok A, Pangsapuri Sri Delima, Bandar Seri Alam, Masai, Johor Darul Takzim. Banyak poster telah ditampal disekitar kawasan berkenaan bagi mencari Adik Nadirah.





KES DUA:

 
Kanak kanak hilang ditemui mati di Taman Tasik Titiwangsa. Seorang kanak-kanak berusia 2 tahun yang hilang dalam jagaan ibu bapanya ketika bermain di taman permainan berdekatan lokasi kejadian ditemui terapung pada pukul 7.30 pagi (15 Mac).
Kanak-kanak hilang ditemui mati di Taman Tasik Titiwangsa
Mayat seorang kanak-kanak lelaki ini dipercayai lemas dan hanya dijumpai orang awam awal pagi tadi. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk dibedah siasat dan kes  diklasifikasikan sebagai kematian mengejut.

Sumber : http://www.penulissenja.com/2012/03/kanak-kanak-hilang-ditemui-mati-di-taman-tasik-titiwangsa/




see?
i've told u!
tu baru dua..yang agak famous lah..
belum lagi yang berlambak2 around the web nie..
hey,cuba fikir...
salah siapa nie..?
aku pun tak tau lah..jangan tanya aku..aku takde anak lagi..haha
kesian kan kalau baca kes2 macam nie..
tambah lagi macam nadhirah tue..
dibunuh..
ya Allah..apalah yang budak besar tue tau..
kalau yea pun..
manusia sekarang makin hilang hati dan perasaan..
so,budak2 sekalian..beware yea!
yang besar pun sama!(ehem)

 
Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...