MRSM Serting..

heeee..
kenapa aku bagi title tu..?
sebab bila seorang pelajar yang sekolah kat situ klik ke url dia..
jeng3..
haaa..
maknanya exam dah habis..
bila exam dah habis..
kena buat apa??
tido..???
tu satu..ada lagi..
haaa..yup!!
check result lah derr..
apa lagi..
okay..my result..
hummmm..apa nak cakap erk..
 
 
 
MASA TU....
before balik cuti hari tu..
kawan2 semua dah pakat check da semua..
main pass2 bband,bersatu padu lah sangat kalau bab2 nie..haha
aku aje yang takut nak tengok..
punya lah semangat nak tengok..
lepas tu bila teruk tau pulak nak menangis lah bagai..
tengok aku,rilek je..(padahal penakut)
haha




MASA NIE...
sekarang??
hehe..
aku dah check dah tadi..
alhamdulillah..syukur pada Allah..
kerisauan aku tu hanyalah kerisauan semata2..
takdelah teruk pun..
biasalah..kalau ta gelabah..
bukan anisah namanya..haha
nak tau?alaaa..malu lahh..xD(gedik)
tapi ada lagi satu paper tak keluar..
PENDIDIKAN AGAMA ISLAM..
nanti dia dah keluar..
aku bagitau yea..
hahahahahahaha(wat gaya gelak jahat biha masa drama)




nie..nak cerita nie..
sekarang..
5 AL-FARABY..(my class)
sedang menghadapi krisis yang sangat teruk pada aku dengan cikgu2..
entah ,tak tau lah awatnya..
aku pun heran..
setiap subjek..mesti ada aje yang tak kena..
macam kitorang nie selalu buat dosa besar aje kat diorang..
nak dijadikan cerita..
bukan nak bangga tau..
kelas kitorang nie..kelas target..
kelas elit..kelas pandai..and bla3..
seperti yang dicop semua cikgu2 tu..
sama dengan kelas 5 IBNU SINA..
tapi..
macam ada satu bala yang menimpa kelas kitorang nie..
yang membuatkan kitorang jadi sentiasa salah..
nampak bodoh..hodoh..busuk dan sebagainya..(haha)
tahun lepas..
kelas 5 AF nie memang the best lah..
tak boleh nak cakap apa..
tengok budak2 dalam tulah..hebat2..
haris..straight A+ trial mara..
trial mara straight A+??
perghh..itu otak memang gempak..
tunggu masa aje sekarang nie..nak masuk antara 10 buah u tergempak dunia..
yang lain?
sama aje..sijil2 diorang tahun yang lepas target tu berlambak2..
sampai tak cukup board..
apa nak cakap?
 
 
 
 
5 AF 2012 pun gempak jugak..
tapi tak tau lah kenapa..
tak tau lah apa and dimana salahnya..
faham tak perasaannya bila orang cakap kita lagi teruk daripada budak kelas bodoh??
we feel awfull..
sangat2 tragis..
sampai cikgu merajuk lah..
apa lah..
apa tak kena dengan 5 AF 2012??
kenapa cikgu2 selalu pandang rendah pada kitorang?
bukan setakat kelas aku aje..
in fact,batch form 5 tahun 2012 nie macam kena kecam dengan cikgu2..
diorang boleh pergi jangka kitorang nie bakal dapat result teruk..
hello!!
kalau cikgu dah macam tu..macam mana lagi nie wey??
restu cikgu tak dapat macam mana nak berjaya??
maybe lah..salah batch aku jugak..
ada yang perangai ta senonoh..ta berubah lagi..
hmmm..aku sedih..
 
 
 
 
 
 
cikgu..
kitorang tau..kitorang tau..
kitorang tak sehebat batch tahun lepas..
kitorang tau..5AF 2012 tak sehebat 5AF tahun lepas..
kitorang tau kadang2 susah untuk cikgu nak terima kenyataan tu..
tapi..kitorang akan cuba..
sebab kitorang memang nakkan kejayaan..
kitorang dah cuba buat yang terbaik..
usaha sungguh2..
dekatkan diri pada Allah..
tapi..
kitorang perlukan restu dari cikgu..
kitorang perlukan semngat dari cikgu..
kitorang perlukan kata2 peransang dari cikgu..
bukan herdikan ataupun cacian..
BUKAN BODOH ATAU LEMBAP..

1 comment:

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...