I Tried. So Hard.


assalamualaikum..


Surah Al-Baqarah verse 216: "It may be that you dislike a thing which is good for you, and it may be you love a thing although it is bad for you. Allah knows and you know not."


indeed..Allah knows everything..
Allah knows from the very beginning..from the very end..
deep inside..deep down..
yes, we never know what have been good for us..
for us humans are like a toddler..
crying and hoping for things..that will harm us..


so i stop crying..
so i stop begging..
i stop dying..
but i continued hoping to Him only..
i put all my effort in asking from Him..
 day to night..to day again..
i never lose faith..
for i know..
asking from a human being leads me to nothing..
but asking from Allah is everything..
having faith in Him was the most precious thing of all..


 


So people.
believe in Allah.
believe in His wills.
believe in His power.
for if He said yes, not even a single human being or anything that exist..
could say no.
  

Think Please.

Oh my God yes. Please think people. Don't just dump them and leave. 

Allah Mengetahui Segalanya.


Bismillahirrahmanirrahim..
Asslamualaikum..


hey people..
around the world..
today i'm feeling so sad..hehe..
sejuknya pagi ni..
angin mencengkam jiwa raga..
sangat sejuk..
i am just sitting here..browsing through my laptop..
then tiba tiba ternampak iklan fair n lovely..
yang sweet sweet tu pulak kat tv..
and i was like, :) ..
sedihnya..


so i keep on browsing..
i know i just shouldn't do this..bukak bukak profile ni..
tu..haha
i want to tell you a tale..
 another sad princess tale..
a tale from her heart..
words from her mind..phrase from the love that she had.. :)


sometimes i just don't know what to do..
don't know what to think..
don't know what to say..
not even how to react..
everything about him are just there to be miss..
to be heard echoing in my heart..
to be remembered everyday in my mind..

i never know what is the problem..
i'll never know what was the issue since back then,,
what i know now is everything's been hurting me..
from outside to the inside..
cutting deep down into my soul..
where he seems to be fine..

i would try to step back away from you..
i tried to bring myself away..
i tried to run afar..where nobody would know me..
but at the end it's only you that i see..
it's only your voice that i hear everyday through my tears..
it's your breath that i breath every second through my day..

i know i'm not a good girl..
i don't deserve a good guy either..
but for Allah sake, i'm trying..
i'm trying to be better..
for the good of everyone..
for my future..
and believe me.
it's not a better guy that i deserve..cause i'm nobody..
i don't deserve another guy..
i just deserve you..a better you..

i want you to be in my future..
i want you to lead me through the way..
i want you to be the imam in my solah one day..
i want you to be my company in jannah, if God wills.
i want you..just you.

through my years handling you..
facing you..
being besides you..
everything about you are beautiful..
a gift from Allah..
to make you different from any other people..
cause please remember something from me..
EVEN IF THERE ARE THOUSANDS OF GORGEOUS FACE PASS BY,
I WOULD STILL BE LOOKING AT THE ONE I LOVE..
you.

Allah said :



i love you, with all my heart.

but i'm sorry..
if there isn't any tomorrow or me to be beside you..
i'm sorry.

My Sunday.

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..


lama dah tak update blog..
so here i am, sitting here in the room, doing nothing...
at home..ponteng kelas seminggu.. :D
semalam balik..
naik train ETS, chu chu chu..
then naik komuter sampai seremban..
then i have to wait for my dad for almost 2 hours, ya Allah..
jam punya pasal okay.
such a hectic day,
i went out of my room at 8.30 a.m approximately..
and reach my other room(haha) at almost 11 at night. 


so yesterday i got my modern music assessment,
playing that little trumpet..
such a naughty trumpet,
ever since before it never did actually work.
tiba tiba time assessment tu dia berfungsi pulak. GEDIK.
but alhamdulillah, even though bunyi dia tak sesedap mana.
tapi at least berbunyi jugak lah, hahaha..





so in the assessment room i was like, ya allah ya Allah..
muka bukan main tenang dan bahagia,
siap jalan jalan keliling depan orang lagi.
but alhamdulillah, i passed it i guess.
at least lecturer tu cakap lah yang kitorang tak fail.
so redha jelah hahaha......








that guy..errr..nama dia...
apa eh..
i think nama dia nasrullah.
rasanya lah..haha..tak ingat sebab budak ni diam sangat..
setiap minggu duduk sebelah pun jarang cakap.
we are a "happy" trumpeters family..
ada sorang lagi tak datang, amal.
dia assesment lain group.
tu anak anak kami yang kecik..hahahahaha







so this is my assessment group..
the were so cute..
very cute..
they help me , cover my flaws,
sedikit sebanyak sumbang sumbang tu.. haha
so thanks a lot everyone.
i love you so much.
may us got A for our modern music, in syaa Allah.


to tell you the truth i'm not really in a well shape now..
sakit sikit..
tak berapa nak sihat..
and my emotion as well are in pain..
so pray for my health..
pray for my safety,
pray for my wellness, in syaa Allah..
when you pray for others, the Angels will pray the same for you.
:)

Some thoughts :)




There's no rule in love.
You gotta do what you gotta do.
No excuses.
No demand.
There is no love that stay except Allah's love.










Chill Floor With Diana Amir and Dena Bahrin


Assalamualaikum..
hello people..ngeh ngeh ngeh..haha
so tak tau dah nak merepek apa..
semalam nisa pergi chill floor , kinda a talk, but more to a sharing session..
starring Dena Bahrin the blogger..
tak kenal? klik link tu..kenalkan lah kepada diri sendiri..haha
and Diana Amir, the actress..
yang baru sahaja berhijrah ke arah fesyen muslimah berhijab labuh yang ayu lagi comel.. :)
so to wrap up everything the sharing session was amazing..
banyak input boleh dapat daripada pengalaman kak Diana..
bagaimana daripada seorang yang tak berapa nak menpraktikkan kehidupan islam..
dia berubah kepada seorang yang mencintai agama tu sendiri..
and i was really amazed by Dena's story about being a mother at a very young age..!
rasa excited sangat dengar..hihi






so basically kak diana amir dah ceritakan satu cerita yang sangat menarik..
tentang bagaimana rasa takut pada mati..
yang datang tiba-tiba pada suatu malam..
yang menghantui dia tu dah berjaya mengubah dia..
melembutkan kekerasan hati dia untuk berubah..
jadi sebab tu Allah cakap, orang yang bijak itu adalah orang yang mengingati mati..
bukanlah maknanya kena ingat mati tu, sebut je 24 7..then annoying gilaa..
bila kita sentiasa ingat yang kita akan mati pada bila-bila masa..
kita akan sentiasa jaga tingkah laku, akhlak kita..niat kita..
supaya kalau waktu tu kita mati, kita tak mati dalam keadaan yang menyedihkan..
dalam keadaan kufur kepada Allah.. :)



so in terms of berhijab, basically kita tak boleh expect semua orang faham..
apa itu concept hijab yang sebenar..
even masa kecik kecik dulu nisa pun pernah terfikir, 
"Kenapa kena pakai tudung? Aku baik je even freehair."
so bak kata kak Diana to make people realise that particular fact kita tak boleh terus..
macam nak serbu cakap dia tu salah, kita betul, dengar cakap kita..
ni haram..pakai ni haram..tu haram..
haram haram haram..hahaha
nanti orang tu pening and tension lagi masalah..
jangan cakap nak dengar kata kita..silap-silap babai terus.. :p
so gunakan lah kekreatifan akal kita untuk mempamerkan keindahan hijab itu secara berhemah,.
so that orang tu sendiri sedar and nak berubah sendiri..
tak payah penat penat paksa bazir air liur cakap haram semua kan?haha



Alhamdulillah minggu depan..
if i'm not mistaken on the 25th of October..
kak diana amir akan melangsungkan pernikahannya di putrajaya..
so kita sama-sama doakan perjalanan majlis yang ni dikurniakan barakah oleh Allah.. :)






Allah tu maha adil..
wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik..
Dia dah janji dengan kita,.hehe
jadi apa kita perlu buat cuma jadi yang terbaik yang kita boleh jadi,..
bagaimana kak Dena seorang yang sangat sangatlah muda lagi..
can become a full time student, a wife, and even a mother to cute Saif..
 dena cerita family dia memang keturunan jenis yang sakit bila mengandung..
so memang dia selalu sakit lah..
she got pregnant after a month of her marriage..and kahwin yang tak diduga..
permintaan keluarga..
can i even do that?haha..entah lah..buat masa sekarang tak kot..ngeh ngeh ngeh
and konon-konon orang cakap sakit masa pregnant je, bersalin tak..
and she said this to us,
" Mana ada, tipu je. Sakit. Sakit sangat."
hahaha..takut pulak dengar..
she said yang penting support dari family, siblings and good friends..
when we are married we have a lot of commitment..
so getting married while studying is not such a good idea if you ask me..haha


dena cakap untuk jadi seorang yang ibu dan isteri dan pelajar pada masa sama..
bukan mudah..
dia cakap dia tak bersedia dari segi mental dan fizikal pun..
sebab dia cuma ikut kata hati lepas solat istikharah..
tapi alhamdulillah perkahwinan dia membahagiakan..
tambah tambah bila dah ada baby Saif..hehe
dia cakap in spite of the fact yang dia kena catch up balik dua sem yang dia dah tinggal..
and kena uruskan rumah tangga..
and kena uruskan saif..
dia tak rasa stress..in fact dia happy..sebab ada buah hati comel..hehe
nikmat pengorbanan dia untuk menyatukan keluarga yang jauh..
dia diberi kebahagiaan yang tidak terhingga.. :)






so memang from all the point stated..
banyak sharing session jelah..hihi
it was a very great event btw..
tahniah team Ladies Valency UTP..!
selalunya nisa memang malas nak pergi talk talk macam ni sebab rasa boring..
but this was awsome..
and memang tak dapatlah nak ambil gambar sangat dengan panel dua orang ni..
sebab habis photoshoot dengan team LV..
semua orang serbu diorang..
kitorang yang baik hati lagi suci ni tak sampai hati lah nak sama serbu..
lemas dah tengok ramai ramai..hehe
so it's okay lah..
yang input yang disampaikan tu masuk dalam otak..
and in syaa Allah diamalkan..



Dena said if it's meant to be. it'll be..
Diana said believe in Allah's will..
in syaa Allah.








Funny Video ;)



helo people..
assalamualaikum..
so got nothing to do..
i was watching funny video's on youtube..
so, here's one to watch..
love ya!







Cerita Rakyat Tronoh : Sahabat Itu Siapa?




Assalamualaikum rakyat Malaysia..
yang sedang menghirup udara beriklim khatulistiwa..
panas dan lembap sepanjang tahun..
*bajet terror Geografi
hahaha..
pada hari ini..saya..
anisah a.k.a nisa yang comel kiut miut..*perasan
ingin menyampai sebuah cerita yang bertajuk..
" SANG BELALANG DAN SANG ARNAB DAN SANG IKAN DAN SANG IKAN BILIS DAN SANG BERUANG PANDA "
( bersang-sang banyaknya )










ada sekumpulan haiwan yang comel dan kiut macam saya tinggal di sebuah hutan..
yang permai lagi damai..
di sebuah negeri di Malaysia..
di mana? biarlah rahsia..dekat dengan stesen minyak..haha
mereka tinggal dengan bahagia dan harmonis..
kesemua haiwan haiwan itu berkawan dengan baik..
mereka sering berbual bersama..
di bilik, di tepi jalan, di kedai makan, twitter mahupun di facebook..
instagram dan sebagainyaa..
( haiwan sekarang G-Tech jugak apa )




pada suatu hari..
sang beruang panda dan sang sang arnab dan sang ikan bilis berjumpa  di tepi kolam dan berbual bual..
tiba-tiba sang beruang panda bertanya kepada sang arnab :
" Nab, kau perasan tak sekarang sekarang Alang tu dah taknak cakap dengan kita? "
lalu sang Arnab pun menjawab :
" Yelah Anda, aku pun perasan jugak.. Padahal aku BERJIRAN dengan dia.. Tapi dia tak tegur pun. "
sang Ikan Emas pun berkata :
" Hari tu perli- perli lagi kot.. Aku pun pelik. Ada marah ke? bagitau lah.. Mungkin kita tak perasan kan. "
sang ikan bilis tiba-tiba menyampuk :
" Yalah korang.. Dia siap unfollow aku dekat Twitter lagi.. "
lantas mereka semua mengecek account twitter mereka..lalu dengan hampanya mereka mengangguk..
lalu kata sang ikan emas lagi :
" Dia kenapa? Dia marah kita ke? Dia taknak kawan dengan kita ke? Kalau dia marah kita sebab bising takpe lah. Aku tak bising dah. "
bergitulah seterusnya sang Arnab, sang Ikan Bilis, sang Beruang Panda dan sang Ikan Emas terus tertanya tanya mengapa sang Belalang tiba-tiba menjauhi mereka..




adakah kerana mereka tidak cukup baik?
adakah kerana mereka salah?
adakah mereka annoying?
adakah mereka kurang comel?
adakah adakah adakah adakah dan adakah?
hahaha..
sahabat?
adakah sahabat itu seharusnya melakukan perkara sebegitu terhadap temannya?
adakah dengan cara meng"ignore" itu akan selesai masalah?
adakah dengan cara diam itu segala masalah akan diam juga?
adakah dengan buat bodoh itu orang akan faham?
kita manusia tak sempurna..
andai aku salah aku minta maaf..aku memang banyak khilafnya..
namun akal aku masih tidak nampak dimana manfaatnya itu..
sedikitpun tidak wahai BELALANG..
cerita ini sekadar pengajaran..
tidak ditujukan kepada sesiapa..
maaf andai terasaaa..
selamat malam.. :)




Ceritera Hari Raya




Assalamualaikum..
selamat semua..
selamat pulang ke universiti, politeknik, kolej, institut kemahiran ke apa dan sebagainya..
maaf, sekolah balik habis minggu ni..
taknak wish..
=_= *muka dengki
huhu..takdelah..





hari ni berapa hari raya eh?lapan ke?
ke tujuh?
mana mana lah kan..huhu
apa apa pun..nisa nak ucapkan selamat hari raya kepada semua rakan blogger..
tak kira di mana jua anda berada..kui kui kui
besar atau kecil..
comel atau montel..
gemuk atau kurus..
tapi lepas ni diet eh? boleh?huhu
maaf zahir dan batin..
semoga kita dipertemukan dengan ramdhan dan syawal tahun hadapan..amin..






hari raya gif photo: Selamat Hari Raya raya.gif





sebenarnya takdelah ceritera mana pun..huhu
nothing to talk about..
cuma tahun ni eraya aku betul betul berazam tak nak nangis..
aku berazam nak bahagia je..
senyum..
oleh itu aku mengambil keputusan untuk memakai lah shawl,,
hahaha..memang lah..
bila aku pakai shawl memang kalau orang tu kenal aku dia memang akan pelik lah..
sebab aku ni apatah pakai shawl, tudung bawal pun aku suka tudung hitam je..
tak tahu lah kenapa kalau pergi kelas aku malas betul nak overdressed..
pakai shawl belit belit..
warna terang menyala menyala..
kontra lah bagai semua tu,,
tapi raya ni tiba tiba aku nak lah pakai..huhu
and there you go..aku pakai..





me and farihin




yang sebelah aku, baju hijau tu mak andam aku..
merangkap sepupu kesayangan busuk busuk sayaaa..hihi
dia lah yang dok tatarias aku sepanjang hari..huhu
tahun ni i wear purple with balck..
pakaikan shawl..tu yang paling penting..
sebab kalau aku yang pakai memang tak jadi apa lah...merepek je..
huhu..pelik kan aku..
lepas tu cuti raya pulak memang elok 4 hari je..
cuti sebelum raya yang lama..
memang sengaja taknak bagi aku raya ke apa..
lepas tu balik balik je terus lab test..
memang tak boleh kalau nak skip pun..
memang mengundang kesabaran..
memang dan memang..
so terkejar kejar lah ayahku pulang dari kampung ke rumah..
kemudian menghantar aku semula ke universiti teknologi petronas yang indah permai ini..
dekat 300 km ayah aku drive..
hebat hebat..syabas ayah, syabas..haha





and then nak dijadikan cerita..
raya tahun ni aku dapat hadiah istimewa..
Allah pulangkan dia semula pada aku..
aku tak tahu lah sampai bila..
tapi yang penting dia jadi lebih baik..
macam cuba nak jadi dia semua..
aku bersyukur..at least we get to spend some time together..
i almost give up..
i almost make my turn to look at that another crazy guy..suckish..
tapi mungkin dia nampak sesuatu..
ataupun mungkin dia cuma nak buat aku bahagia..
it's okay lah..terima kasih..
tak kisah semua orang nak annoying ke apa kan sekarang..siapa suruh baca..kui kui kui
saya hargai kehadiran awak disisi saya..
maaf di atas ketelanjuran kata..
selamat hari raya.. :)





^_^ copyright

Little Sad Princess Story


assalamualaikum..
helo everyone.. :)
memang ramai sangat orang kat sini nak baca apa kau tulis kan..
hahaha
currently i am listening to JUST GIVE ME A REASON by PINK..
di"play" oleh adik lelaki aku tadi..
minat pulak dia dengan lagu tu..hihi




alright..so..
i actually have nothing to write..nothing to tell..
just about to tell you another tale, of a sad little princess..
who seems to have everything..
who seems to own everything..
without people knowing..
that she almost give up..
that almost had enough of dreaming in her own life..





animated smile photo: Honey Smile 268353e3esp1u97t.gif




so basically..
this little girl..this little princess..
lives in a castle..
with the king and the queen..
and two of her siblings..
a princess and a prince..
they gave so much laughter that she can't stop laughing..
they gave her so much love that she can't stop smiling..
they gave he so much lesson in life that she could stop thinking how wonderful life could be..
they take care of her well..
and she grew up becoming a beautiful princess..




this little princess..
she got almost everything..
people says..
she is beautiful..
she is intelligent..
she has a kind heart..
forgiving..loves all her subjects..
she has a strong determination..
people says,,
she can make everything she ever dream possible to get..
she is the best princess in the whole universe..
a lot of prince and young rich man from the whole country tries to drive her attention..
but this little princess did not seems to make them more than just a friend..
she was still finding something in a person..
that something she couldn't seems to find yet..




but that is only until..
this little princess..
suddenly met a prince..
and fall in love..
yes, she fall in love..
she fall in love with this one little prince..
he is just a prince..
a typical type of prince..
which..
constanly looking at her round eyes every time they talk..
secretly whispering love to her every time she look away..
hold her hands tight no matter how hard the wind blows, how close storm break down..
touch her heart deep inside, until she can never look away again..
and she was so happy..
she was really happy, enjoying her life..
that she forget one thing..
one tiny little thing that eventually could destroy her feeling..
her entire life..









anime princess photo: Princess Princess.jpg





she forgot she has God..
she forgot that He controls everything under His mighty,,
she forgot that she has to lies under His power..
she forgot..
she forgot everything..
she was so happy..she was so in love..she was feeling so loved..
and now..she lose everything..
everything..




that prince she loves..
whom she adores..
whom she place in a very special place in her tiny little heart..
where no one can touch..
was nowhere to be found..
was nowhere to be seen..
just..vanishing into thin air..
bringing her heart with him...
without leaving her with even an answer..
to all her questions throughout her life with him..
he is leaving..
without even answering..
anything..
leaving her..with dead soul..




and now here she is..
a sad little princess..alone..
thinking..
in her big little castle..seems to be half alive..
and now it is her time to make a big decision..
a decision..that would change her life for good..
a decision that she has to make for the good of her subjects..
her responsibility..
her duty..
as a princess of her own..
a decision she would have to make..
between life or death..




  crying anime photo: Crying anime girl bcryinganimegirltonytaka.jpg





but deep inside her heart..
she is still hoping..
for her prince to come back..
before that day would come..
that day where they will lose each other for good..
and tell her..
that everything that had happen was just a dream..
that he was still laying next to her everyday..
that he was still loving her as much as he do from the very beginning..
hold her hand..
and tell her,,
" Don't do this..please don't.."
and yet now..she is still begging..
while looking through he wide open balcony door..
that he will come to her and say that..
before the time comes..
where they will have to lose each other..
till the death keeps them apart..
although their story might not be as remarkable as Romeo and Juliet..
as honest as Beauty and the Beast..
but the love is still there..
in her heart..




who is the princess?how did i know so much about her? :)
be her..


Dear "KAU" ..


assalamualaikum.. :)
hai kawan kawan..keh keh keh
mengarut lagi aku malam nie..hahaha
as usual..i was just sitting here..doing nothing..again..
ya Allah nisa,esok kuiz, kau ni dah kenapa..
*tepuk tepuk dahi




huhu..
sedang aku duduk duduk di malam yang sepi hening nie..
memandang lemah ke arah langsir..
*takut nak bukak tingkap
aku teringatkan seorang kawan..
kawan aku..yang pada aku sangat istimewa..
not that kawan kawan aku yang lain tu tak istimewa..
yang nie dia lain sikit.. :)
siapa dia?





anime daydream photo: Daydream normal_dreamer.jpg





dia seorang kawan,teman..
yang mengingatkan aku siapa aku sebenarnya..
sentiasa cuba buat aku tersenyum pada masa aku hampir jatuh bila takdir Allah datang menjelma..
mengajar aku tentang erti hidup itu tidak mudah..
selalu cuba untuk menjadi lebih baik tanpa ada seorang pun yang tahu..
yang membuatkan aku mengagumi dia dalam diam..
kalau orang baca, mesti orang ingat aku dah jatuh cinta dekat dia kan?
hehe..aku tak ada jawapannya..
ya,lelaki..lelaki ni lelaki yang berbeza..
rahsia Allah perasaan aku nie..
dia kaburkan semuanya kerana aku yakin menurut Dia waktu tu belum tiba..




ada suatu masa..
dia adalah kawan yang boleh aku bawa bergurau..
gelak gelak..bersenang senang..
tapi ada waktunya, dia seperti permainan yang buat aku senyum sendiri..
walaupun dia tak buat apa-apa..
kehadiran dia tu kadang kadang cukup untuk buat aku rasa bahagia..
tapi aku tak ada rasa nak memiliki dia..
aku cuma bahagia,gembira, sebab aku kawan dia..
dia bukan jenis yang pandai mengayat..
penuh dengan kata-kata manis..
tak,tak, bukan itu orang yang aku pandang..
dia jugak bukan orang yang alim dan warak semata-mata..
dia sederhana..
cukup sifatnya sebagai seorang hamba Allah yang masih belajar erti hidup..
dia adalah dia..





aku kenal dia..
mula mula..aku benci dia..
sebab apa?haha..kalau aku bagitahu bocor lah rahsia.. :p
tapi lama lama mungkin aku matang..
aku matang menilai isi hati seorang teman..
kami tak rapat sampai nak berkongsi segalanya..
dan aku pun tak tahu apa dia rasa pada aku..
mungkin biasa-biasa saja..
dan aku tak kisah pun..belum masanya..
cuma aku suka kehadiran dia..
dia buat aku rasa kuat.. :)
aku tahu dia takkan baca nie..there's no way pun kan..
tapi andai lah kawan..kau baca tulisan aku nie..





aku nak cakap..
terima kasih sebab jadi kawan aku..
mungkin pada kau semua nie benda bodoh mengarut merepek..
aku kenal kau..kau tak layan jiwang kan.. :p
tapi ni bukan jiwang..
ni apa yang aku nak cakap..lama dulu..
aku nak mintak maaf kalau perkenalan kita dah buat kau rasa tak selesa atau apa-apa..
maaf..aku dah buat mulut orang berkata-kata..
classmate aku ke..siapa je lah..
aku cuba..tapi aku tak dapat halang semua orang..
kadang kadang aku jauhkan diri dari kau..
sebab aku tak nak kau tak selesa..
aku taknak kau rasa aku batak gila nak mengorat kau ke apa..
tak ada niat pun macam tu..sumpah demi Allah..
aku layan semua orang sama je..
mungkin orang yang anggap macam tu..aku pun tak faham..
aku sayangkan persahabatan kita..
aku gembira jadi kawan kau..aku bahagia kenal dengan kau..
aku harap aku dapat jumpa kau lagi satu hari nanti..
sebagai insan yang lebih baik..
sebaik orang yang terbaik yang pernah kau kenal..
aku doakan kau berjaya duniawi dan ukhrawi..
terima kasih sebab pernah wujud dalam muka surat hidup aku..
semoga Allah menjaga kau~
-nisa-

Sebenarnya Saya Isteri Dia! (My Thoughts)


Assalamualaikum..
haha..aku lagi yang muncul kat sini..
malam ni ketagih nak buat post..
lama dah tak mengarut..
kih kih kih..
sorry..dah tak boleh letak gambar gerak gerak comel comel macam dulu..
sebab photbucket macam dah taknak bagi saya copy link je..
tak tahu kenapa.. T_T




me and syamira(biru) ngeh ngeh




jadi,seperti tajuk di atas..cewah..haha
SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA merupakan fenomena di Malaysia pada ketika ini..
haha..dulu aku pun tak minat cerita melayu tv3..
slot zehra lah, lestari lah. samarinda lah..
tetapi tiba tiba tersuka lah pulak dekat cerita nie..
bukan sebab izzue islam tu okay..
aku pun tak tahu dia wujud kat dunia nie sampai aku tengok cerita tu..
haha..kumpulan fourteen tu pun tak tahu..
nampak benar lah aku punya bawah tempurung tu..
bawah bumbung lah kot sebab aku bukan katak.. :p




cover page novel :p




hehe..
biasalah..
kita perempuan kann..suke sweet sweet.. :p
tapi si firash ni tak sweet mana pun aku rasa..
brutal aje..
kalau dengan aku dah lama makan penangan aje..hahaha
anyway, selamat pengantin baru kepada dia..
:p




ni gambar curi dekat google..ahaha






nie video akad nikah dia :)




sekarang ni memang style kan buat drama daripada novel...
so para novelist sekalian memang seharusnya lebih berusaha untuk menghasilkan novel yang berkualiti..
hahaha..
apasal lah skema sangat ayat aku..
best lah jadi oenulis novel..
saya pun nak buat novel jugak lah macam ni..
nak nak.. *gedik
haha..here's the sinopsis..




Cinta pertama tidak semestinya akan bersatu. Syaf tidak pernah terfikir bahawa jodohnya tertulis dengan Firash, adik kepada kekasihnya, Farish walhal Syaf dan Farish sudah merancang untuk ke jinjang pelamin. 
Namun, satu peristiwa hitam telah mengubahkan segalanya. 
Syaf, Farish dan Firash masing-masing dijemput hadir ke sebuah majlis sambutan harijadi oleh Raina dan Raimy. Raina dan Raimy telah merancangkan sesuatu untuk mendapatkan Syaf dan Firash tetapi akhirnya, Syaf dan Firash ditangkap tidur sebilik dalam keadaan yang mencurigakan. 
Datin Farizah (Wilma) telah menasihati anaknya Firash untuk berkahwin dengan Syaf yang juga merupakan anak angkatnya. Farish amat kecewa dengan sikap Firash yang dituduh terlanjur dengan kekasihnya sehingga berlaku pergaduhan besar antara adik beradik. Firash pula menentang habis-habisan kerana tidak sanggup berkahwin pada usia 21 tahun tambahan pula Syaf lebih tua 4 tahun daripadanya. 
Syaf bersetuju dengan cadangan ibu angkatnya demi menjaga maruah Datin Farizah dan tidak mahu hubungan dua adik beradik terjejas disebabkan oleh dia. Farish amat kecewa dengan keputusan Syaf yang bersetuju untuk berkahwin dengan Firash walaupun tidak ada rasa cinta. Syaf mengganggap dirinya sudah tidak suci dan tidak layak untuk Farish. 
Perkahwinan antara Firash dan Syaf diteruskan juga tetapi dilakukan secara rahsia. Tiada ahli keluarga, saudara mara dan sahabat handai yang dikhabarkan dan dijemput termasuk ayah kandung Farish dan Firash, Datuk Fakhrul. Farish telah membawa diri kerana tidak sanggup kehilangan Syaf. Pada hari berlangsungnya akad nikah, Farish telah terlibat dengan kemalangan maut. Lebih memilukan hati Syaf apabila Firash telah melarang Syaf untuk datang ke majlis pengembumian Farish kerana tidak mahu status mereka diketahui ramai. 
Kehidupan sebagai seorang isteri langsung tidak dipedulikan apatah lagi perkahwinan mereka dirahsiakan atas permintaan Firash. Firash dan Syaf tinggal berasingan di rumah bujang masing-masing. Firash yang lebih dikenali sebagai Chad di kalangan rakan-rakannya meneruskan kehidupannya sebagai seorang pelajar universiti dalam jurusan kejuruteraan. Datin Farizah terpaksa ikut kehendak anaknya yang kurang matang itu dan berusaha untuk menyatukan Firash dan Syaf di bawah satu bumbung satu hari nanti. 
Syaf kembali bekerja sebagai jurutera. Jarang sekali Firash dan Syaf berjumpa. Kalau bertemu, Firash sering melemparkan kata-kata sinis untuk menyakitkan hati Syaf manakala Syaf hanya menelan dan memendamkan dalam hatinya. 
Suatu hari, Datin Farizah telah merancang kenduri arwah buat Farish yang akan diadakan di kampung mereka di Terengganu. Syaf dipelawa ikut bersama. Syaf hanya dikenali sebagai anak angkat kepada Datin Farizah sahaja untuk mengelakkan sebarang kemusyikilan. 
Di sana, Syaf bertemu dengan rakan universitinya, Haqimy yang juga merupakan abang sepupu kepada Firash. Pertemuan itu membawa kembali nostalgia mereka semasa belajar. Melihat kepada kemesraan Syaf dan Haqimy, Firash berasa cemburu. 
Syaf telah ditugaskan ke Kerteh, Terengganu. Firash memberi persetujuan kerana dia juga bakal menjalani latihan pratikal di tempat Syaf bekerja. Syaf terkejut apabila berjumpa dengan Haqimy yang juga bekerja di situ. Bermulalah pelbagai insiden yang melucukan kerana Haqimy yang tidak mengetahui status sebenar Syaf dan Firash telah mula mengambil berat dan menyayangi Syaf. 
Dalam marah dan cemburu kepada Haqimy, Firash mula mengambil hati Syaf. Apabila Syaf mula terharu dengan usaha Firash, dia menerima sepucuk surat misteri yang berbau ugutan beserta VCD yang menunjukkan kemesraan Rania dan Firash. Raina tidak pernah berputus asa untuk menggoda Firash walaupun mereka ialah adik-beradik tiri kerana Firash bakal menjadi waris tunggal harta Datuk Fakhrul. 
Firash cuba memberi penjelasan tetapi keadaan bertambah rumit sehingga Syaf meletak jawatan dan menghilangkan diri. Sejak itu, baru Firash sedar akan ego dan sikap kurang matangnya telah mensia-siakan cinta Syaf kepadanya. Bagaimanakah Firash membuktikan kesungguhannya untuk menyayangi dan menjaga Syaf sebagai isterinya?






nice dress she's wearing!



someday i wish..
my future imam would fall in love with me every time he look at me..
and take me to jannah along with him.. :')


New York on Islam!

Assalamualaikum!
Goodnight.. :)
so as for tonight..
i am promoting you a video i have seen on YouTube recently..
sebenarnya dah lama nak buat..
tapi pada hari kejadian internet buat hal..
terpaksalah menangguhkan..
tangguh punya tangguh..hari ni baru sempat..
biasalah orang busy..haha



anyway..this video is about how people in new york think about islam..
its a nice video..
so watch it :)
hari ni kak nisa malas nak menulis..
nak siap siap kejap lagi nak study calculus dengan kak ain..huhu
tengok tau!








_nisa_

Tutorial Make Up =)


assalamualikum..


helo earthlingss..
hehehe..i am here today..not sleeping yet..
sebab ada ulser dekat mulut dengan lidah..
sakit woo..erghhhh
=D
so back to the topic..
as i recently updated on my twitter account >>>>> Myss Niesa ..
i'm trying to become a real woman..kih kih kih
bukan yang selekeh selekeh macam dulu..
serabut serabai pemalas..
setakat tak busuk je dah..haha 
teruk betul bunyinya kan..
as well as into a better muslimah, in syaa Allah..
step by step..still need to learn a lot things.. Masya Allah..
so i sit on my chair..
google on some new muslimah style online..
a trendy look, yet still appropriate for me.. =)
i also went searching  for some simple make up style..haha
nice tak?haha
bukan nak make up sangat pun..
i don't like make up..rasa macam pinggan lekat kat muka... =='
but then..aku bukan budak lagi kan..
dah 18..need to learn a new way to express my look..
so i found this cool way to make up on youtube!
sangat simple make up dia..
and cantik..
so lets watch the video..! =)




video




hey,waitt..
that's not all..hehe
as for extra's..
ada lagi dua tutorial make up from the same girl i found on youtube..
here it is..
tapi susah sikit lah..hehe
enjoy!







assalamualaikum~


A day Hanging out!

assalamualaikum..
helo earthlings..
hehehe..i am doing some physic right now..
as well doing some research for someone..=_+
oh well..
tujuan aku nak mengomel malam nie sebenarnya nak tulis pasal semalam..
semalam..
aku dengan SG members aku, we went to Aeon Pengkalan, Station 18..
dari lepas zohor sampai lepas isyak kot..
lama gila merayap..
memang penat lah..
balik balik je terus tertidur macam orang tak sedar diri langsung..haha
anyway,its just that nie last kami adik adik foundation nie dapat jumpa kakak kakak SG kami..
sorang nak pergi internship next month..
sorang lagi katanya nak cuti 4 bulan dah..
sob sob..bila lah aku nak cuti 4 bulan nie. T_T




My Smart Group!




we went for a movie..
we watch OBLIVION..
have u seen it?
it was kinda..a little..confusing movie..
u know..
with a people that appears too much in a movie holding a different characters...haha
SUCKISH~





Oblivion Movie Poster
Yeah, Tom Cruise..hehe




okay..i am really too lazy to write..
too full to talk..
here's some picture to view..




\
From Left standing : Putri, me, Amal, Zahirah
From Left sitting : Mimi, Kak Dijah




Yang berdiri pakai selendang colourful tu Iqa




oo oo!!
lupa pulak..
nak bagitau tentang sesuatu..
masa nak balik tu..
putri(yang pakai serba pink dalam gambar tu)..
dia bercerita tentang satu kedai makan itali nie..
orang tu orang itali yang asli..but then dia dah convert tu muslim..
dia buat pizza hand made..
in front of our eyes..
and the pizza was delicious..
diorang nie pakat dok order lasagna lah stromboli lah..
rugi gila sebab dah kenyang time tu..
kalau tak memang habis aku bedal..
HAHAHA




The Pizza






The Food, yumm~
























Watching him making pizza!





So this is the name card..
this shop lot is situated near tesco and that aeon..
its just that..
kedai dia kat belakang belakang sikit so susah nak cari..
















Come and eat here sometimes..
lovely italian~


Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...