Chill Floor With Diana Amir and Dena Bahrin


Assalamualaikum..
hello people..ngeh ngeh ngeh..haha
so tak tau dah nak merepek apa..
semalam nisa pergi chill floor , kinda a talk, but more to a sharing session..
starring Dena Bahrin the blogger..
tak kenal? klik link tu..kenalkan lah kepada diri sendiri..haha
and Diana Amir, the actress..
yang baru sahaja berhijrah ke arah fesyen muslimah berhijab labuh yang ayu lagi comel.. :)
so to wrap up everything the sharing session was amazing..
banyak input boleh dapat daripada pengalaman kak Diana..
bagaimana daripada seorang yang tak berapa nak menpraktikkan kehidupan islam..
dia berubah kepada seorang yang mencintai agama tu sendiri..
and i was really amazed by Dena's story about being a mother at a very young age..!
rasa excited sangat dengar..hihi






so basically kak diana amir dah ceritakan satu cerita yang sangat menarik..
tentang bagaimana rasa takut pada mati..
yang datang tiba-tiba pada suatu malam..
yang menghantui dia tu dah berjaya mengubah dia..
melembutkan kekerasan hati dia untuk berubah..
jadi sebab tu Allah cakap, orang yang bijak itu adalah orang yang mengingati mati..
bukanlah maknanya kena ingat mati tu, sebut je 24 7..then annoying gilaa..
bila kita sentiasa ingat yang kita akan mati pada bila-bila masa..
kita akan sentiasa jaga tingkah laku, akhlak kita..niat kita..
supaya kalau waktu tu kita mati, kita tak mati dalam keadaan yang menyedihkan..
dalam keadaan kufur kepada Allah.. :)



so in terms of berhijab, basically kita tak boleh expect semua orang faham..
apa itu concept hijab yang sebenar..
even masa kecik kecik dulu nisa pun pernah terfikir, 
"Kenapa kena pakai tudung? Aku baik je even freehair."
so bak kata kak Diana to make people realise that particular fact kita tak boleh terus..
macam nak serbu cakap dia tu salah, kita betul, dengar cakap kita..
ni haram..pakai ni haram..tu haram..
haram haram haram..hahaha
nanti orang tu pening and tension lagi masalah..
jangan cakap nak dengar kata kita..silap-silap babai terus.. :p
so gunakan lah kekreatifan akal kita untuk mempamerkan keindahan hijab itu secara berhemah,.
so that orang tu sendiri sedar and nak berubah sendiri..
tak payah penat penat paksa bazir air liur cakap haram semua kan?haha



Alhamdulillah minggu depan..
if i'm not mistaken on the 25th of October..
kak diana amir akan melangsungkan pernikahannya di putrajaya..
so kita sama-sama doakan perjalanan majlis yang ni dikurniakan barakah oleh Allah.. :)






Allah tu maha adil..
wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik..
Dia dah janji dengan kita,.hehe
jadi apa kita perlu buat cuma jadi yang terbaik yang kita boleh jadi,..
bagaimana kak Dena seorang yang sangat sangatlah muda lagi..
can become a full time student, a wife, and even a mother to cute Saif..
 dena cerita family dia memang keturunan jenis yang sakit bila mengandung..
so memang dia selalu sakit lah..
she got pregnant after a month of her marriage..and kahwin yang tak diduga..
permintaan keluarga..
can i even do that?haha..entah lah..buat masa sekarang tak kot..ngeh ngeh ngeh
and konon-konon orang cakap sakit masa pregnant je, bersalin tak..
and she said this to us,
" Mana ada, tipu je. Sakit. Sakit sangat."
hahaha..takut pulak dengar..
she said yang penting support dari family, siblings and good friends..
when we are married we have a lot of commitment..
so getting married while studying is not such a good idea if you ask me..haha


dena cakap untuk jadi seorang yang ibu dan isteri dan pelajar pada masa sama..
bukan mudah..
dia cakap dia tak bersedia dari segi mental dan fizikal pun..
sebab dia cuma ikut kata hati lepas solat istikharah..
tapi alhamdulillah perkahwinan dia membahagiakan..
tambah tambah bila dah ada baby Saif..hehe
dia cakap in spite of the fact yang dia kena catch up balik dua sem yang dia dah tinggal..
and kena uruskan rumah tangga..
and kena uruskan saif..
dia tak rasa stress..in fact dia happy..sebab ada buah hati comel..hehe
nikmat pengorbanan dia untuk menyatukan keluarga yang jauh..
dia diberi kebahagiaan yang tidak terhingga.. :)






so memang from all the point stated..
banyak sharing session jelah..hihi
it was a very great event btw..
tahniah team Ladies Valency UTP..!
selalunya nisa memang malas nak pergi talk talk macam ni sebab rasa boring..
but this was awsome..
and memang tak dapatlah nak ambil gambar sangat dengan panel dua orang ni..
sebab habis photoshoot dengan team LV..
semua orang serbu diorang..
kitorang yang baik hati lagi suci ni tak sampai hati lah nak sama serbu..
lemas dah tengok ramai ramai..hehe
so it's okay lah..
yang input yang disampaikan tu masuk dalam otak..
and in syaa Allah diamalkan..



Dena said if it's meant to be. it'll be..
Diana said believe in Allah's will..
in syaa Allah.








Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...