Selamat Hari Ulangtahun Sahabat :)

Assalamualaikum,,
Hehehehe..

Hilang dah idea aku nak tulis apa..
tadi macam banyak cakap je..haha
alright so..
semalam me and my fellow friends..
kitorang buat satu..kind of a surprise party for our beloved Syimah Zawawi..
memang havoc gila la kan time preparation tu..
syimah and jiah and sya keluar..
nasib baik jiah dengan sya bersetuju untuk bersekonkol and join party ngarut ni..haha
then kami 3 ketul ni bertungkus lumus lah..
tiup belon..
ikat benang kat banner birthday..
beli kek..
order hadiah(ni dah lama buat)haha..
so hasilnya..
it was a very sweet yet indeed a big surprise for her..






malam tu right before dia balik kitorang nyorok dalam bilik ain..
while jiah and sya bawak dia naik bilik..
alasan jiah nak ikut balik bilik..
nak pinjam novel qilah..hahaha
alasan merepek, but menjadi pulak tetiba..hahha
kitorang dalam bilik tu bila syimah bukak pintu tu dengar je bunyi kunci dia berdebar je..
tetiba dengar dia menjerit sebab terkejut..
tergelak dalam kegembiraan namun kesenyapan kami.. :D
then kami datang..
membawa kek kecik bentuk love yang di beli di v5..
sorry lah, tu je mampu..haha



it was a very havoc night indeed..
mana taknya si sya and si jiah and birthday girl ni gila belon subhanallah..
macam orang sawan dah nampak belon..
sya tak habis habis lah dok letupakan belon kat telinga orang..
macam seronok sangat je bunyi dia..haha









haha..
maaf lah syimah..
tak sengaja nak buat mung terkejut..
and sengaja taknak wish mung awal awal sebab nak kasi seperais sikit.. :D
so young lady..
be a good girl..
be a good muslimah..
be a good student,,jangan ponteng kelas hari jumaat lagi!
be a nice mother..
be a good wife..
be a humble servant of Allah..
jangan takut dengan segala dugaan..
jangan risau dengan cabaran dunia..
ingat Allah ada..
takpe, kitorang ada..
kitorang kan kawan kau :)



sahabat itu menggambarkan siapa kita..
sahabat itu membentuk diri kita..
sebagaimana Prophet Muhammed berkata:
"You shall not enter Paradise until you believe; and you will not bellieve until you love one another. Shall I not guide you to a thing? Which when done , will make you love one another: Spread the greeting of Salam among you"- (Muslim)
choose a good friend..
cause a good friend will bring you to jannah, whereas a bad friend will drag you to hell.
wallahualam.




Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...