Cerita Zaman Dulu


Assalamualaikum.
alright i'm back.
pening kepala  hari ni maybe cause the weather is kinda hot.
and i barely consume enough fluid last night so..
memang lah hari tiba masa untuk pening 
O.o



so semalam..or kelmarin..
oh yelah semalam..haha
nisa ikut budak budak ni pergi tesco beli a few stuff untuk buat kek batik..
for our grand iftar CE.
course chemical engineering batch jan 13 ni memang suka buat benda benda yang membabitkan makanan and leisure ni..
tapi great, bagus sebab it strengthen our bond.
kami ni masing masing malu malu meow pulak..haha






so tengah pusing pusing kat dalam tesco tu..baru nak pergi payment counter..
masrihan tiba tiba cakap, "korang pandai pilih baju budak tak?"
rupa rupanya dia nak beli baju untuk anak sedara dia.
ke sepupu..ke sape eh O.o
macam tulah yang penting bukan anak dia. :D
p/s : nisa takde dalam semua gambar di bawah


tiba-tiba i kinda remember how i really love to go to clothing section when i was small back then.
dulu nisa duduk Pahang, bandar temerloh.
it was a city, even bigger then bahau lah sebab bahau still pekan..hehe
so dulu kalau pergi barang dapur ada dua tempat nisa akan terjah dulu.
as in doll house section and tempat baju.
goshh, semua benda yang ada kat situ akan buat my mouth watering on the spot !
walaupun cuma baju supermarket, tapi sebab kecil kecil mana lah fikir sangat kan..haha







ibu pulak memang tak pernah bagi lah nisa beli barang barang seperti yang disebutkan di atas.
percaya tak when i was a kid, i was never been pampered by any of those dolls and expensive fancy toys.
even when i started my high school i didn't owned my own laptop and mobile phone,,
like my little brother and sister do now..sobs.
ayah jelah yang kadang kadang belikan flush toys or so called alat masak lah apa tu kan.
but ibu was very strict with me when i was a kid.
but then when i grow up i understand why ibu never pampered me with all those unnecessary stuff.
mommy knows better :)



when i was a child i really love the idea of having to choose our own clothes.
sebab being me, is very hard back then frankly speaking..hahaha
ibu akan pastikan everything i do was in perfect condition.
what i wear, how i perfom in school, how do my hair look like, how do i smell..
yelah ada sesetengah parents yang lok gi je anok mu nok jadi gapo,,
ha kan keluar sekali :D
i remembered dulu nisa sangat teringin nak pakai dress yang fancy fancy rambu ramba tu.
time raya kalau pergi mall kids department tu memang ada lah kan baju macam tu.
tapi memang..
memang sekali pun ibu tak pernah belikan
dia kata, no..sebab dia serabut dengan lace bawah tu..haha..
so sampai sekarang..nisa tak pernah rasa pakai.
sekarang dah terlambat sebab dah tua :D






i remember when i was a little girl i am so in love with barbie dolls.
so in love but i could never own it.
i love pink since back then.
always find pink as the perfect colour for everything..haha
rumah rumah barbie doll yang harga ratus ratus tu..
ya Allah, nangis bila ingat T_T
bila pergi mall, memang akan tenung benda tu lama lama.
and end up balik rumah dengan hati yang sayu dan hampa sebab tak dilayan..haha
mainan orang kaya ayah cakap.






semalam masa diorang pilih baju untuk anak sedara masrihan i was like..
sengih sorang sorang..haha
looking at every inch of the section.
sebenarnya i kinda miss Temerloh.
you know, where i was grown up..where i learn how to be a girl :)
temerloh bandar ikan patin cakap ke aok, tapi kome tok suke mende uh  :D
hahaha goshh i miss the accent, i rarely speak it unless balik kampung..
jumpa all my pantai timur geng..haa..kelantan terengganu pahang campur semua.



satu hari nanti if i had my own children, in syaa Allah.
i'll struggle to be the best mommy like ibu used to be to me..
i'll give the best to them, teach them how to grow up strong and safe :)
mana awak?
awak baca ni :p
selamat berbuka puasa!



Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...