Cerita Crush Darjah Tiga


Assalamualaikum.
so..it's almost three am.
sorry, rasa tak tenang hmm.
berkarya di sini buat nisa rasa sedikit tenang..
*cehhh hahaha.



hari ni ada banyak sangat cerita..
hahahaha
pertama :
HARI NI NISA BANGUN LAMBAT.
ya Allah heaven gila dapat tidur macam dunia ni was mine alone.
i was like never woke me up again Allah..hahaa.
tapi tu means i'm gonna be dead kan.
cukup amal dah ke nak mati?
dah comfirm masuk syurga ke nisa?
*bermonolog tanya diri sendiri



then lepas bangun je buat kerja entah apa apa..
then around two something, qilah pun text ajak lunch.
i was like, yeay lunch :D
and kitorang pun pergi lah lunch then suddenly after lunch budak ni punya tak betul boleh nak pergi berjalan.
i was like, "wehh, aku pakai tshirt bodoh with jeans, tudung selempang kiri kanan, muka kosong kot."
akhirnya kami bermusafirlah ke manjung sebab teorinya manjung punya aeon tu tak ramai sangat orang,,
tak macam station 18.
for one second, none of us ingat yang today is saturday, WEEKEND.
so hadap jelah ain dengan baju polka dot, aku dengan muka plain macam roti..hahaha LOL



sampai sana qilah was like, "aku nak window shopping je."
last last masuk aeon sorang 3 4 helai baju and seluar..hahaha
SALE KOT, SALE.
nisa je beli dua.
tehee.



sorry for this uneducated photo, macam budak baru belajar selfie gedik kat cermin.



okay done part menghabiskan duit tanpa perancangan teliti tepat dan jitu tu.
bukak bukak whatsapp ingat sengaja lah nak menerjah budak budak ni kat group berborak.
dah tiba-tiba kita pulak kena bahan. T_T
malu jadi bahan bahan..hahaaha
pandai semua nak ganding2 pasang kan orang ye.
bertauliah lah nak jadi agen cari jodoh aku..haha
maaf lah ye abe mukhzin.
tak tahu apa masalah diorang.
i did nothing wrong. 
*muka tak salah dan comel



and malam pergi dinner dengan qilah, ain and hareiz!
ada abe hareiz pulak.
dinner at burgerbyte, to be honest..burger dia besar.
hareiz je lah yang habis dengan pantas.
memang teruk lagi lah kena bahan pasal hal dalam whatsapp tu dengan hareiz.
i was like, Allah hai..kerana satu whatsapp text, rosak conversation sebelanga.
hahaha.
but we're still friends, they are good friends though.



hasil pencerahan vsco cam




garlic apa benda entah nama dia haha



haha.
sorry i write really unimportant stuff today.
okay balik pada tajuk sebenar entry, hahaha.
cakap pasal kena bahan pasal mukhzin --'
teringat masa darjah 3, i had a crush.
nama dia,,
WAN MOHD FAUZAN BIN WAN MOHD TARMIZI.
i think that's exactly his name.
hahaha, ya Allah melekat dalam otak sampai sekarang.
itu crush pertama saya *weee
masa tu kami darjah tiga,,nisa minat dia diam diam je dari darjah satu dok usha usha balik pintu kelas..
sebab kelas tak sama lagi time tu..hehe
masa darjah tiga dia jadi pengawas i was like comelnya dia..
kami satu kelas start darjah dua..haha
kami juga kawan, selalu sama sama waktu rehat.
dia rajin belajar.
masa darjah tiga hujung tahun i remember kitorang pernah duduk sebelah2 for the first time..
sebab cikgu ganti tu taknak kitorang meracau bising dalam kelas,
duduk sebelah dia tu punya lah kekok.
tiba tiba dia nak pinjam pemadam
 i was like..pulak dahh, blushing je bagi,,hahaha



but then bila masuk darjah 4 nisa masuk SISP, sekolah indera shahbandar pahang.
meant for top scorer chosen from a few schools throughout Pahang state.
*perasan top scorer
so last tengok muka dia masa darjah 4.
pergi kedai depan sekolah masa pulang bermalam (duduk asrama),
nampak dia baru balik sekolah naik basikal pakai baju kadet remaja sekolah.
hahaha, ya Allah detail sungguh ingatan aku.
tak pernah jumpa dia lagi lepas tu.
then pindah negeri sembilan, nightmare starts.
hm.
agak agak boleh jumpa fauzan lagi tak?
macam mana rupa dia sekarang eh?
kalau jumpa dia, somewhere, anywhere, anytime, and he actually remember me.
i nak bagitau dia, dulu i suka dia.
hahaha.
cinta darjah tiga.



masa darjah 6 pulak nisa ada suka sorang manusia ni..
hahaha.
nak tau tak siapa?
ada dekat utp.



goodnight.



2 comments:

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...