Time Machine.


Assalamualaikum.
okay, as i get back from vector calculus exam yang..
entah lah, nampak okay.
bukak je data terus berdesup masuk whatsapp si fatin and mira ni..
in FAMISA.
haha.



dipendekkan cerita malam tu kami mengimbau kenangan lama.
eh apasal malam tu, tadi je baru padahal..hahaha
unfortunately kenangan kami bersama kat sekolah terhenti setakat tingkatan 3 je sebab,,
 i entered MRSM SERTING masa form 4.
tempat adik saya sedang belajar sekarang, he's form 4 and single and tengah sibuk nak jadi hensem sekarang..
hahahaha



jadi mira pun mengeluarkan sebahagian besar harta karun keladak dia.
dari kamera high resolution tu lowest resolution which is kamera phone nokia lama tu T_T
tolong lah jangan gelak.
this is 4 and 5 years ago.
i repeat, FOUR AND FIVE YEARS AGO.



okay ni macam tak valid sangat sebab masa form 4..hahaha




aku tak tau lah kenapa aku tak makan je ais krim tu instead of ambil gambar T_T



mek mira, hos rancangan mari melukis musim ke 1000.



nasib baik tak kena hempuk kepala dengan tcr Sri Valli sebab tidur dalam kelas dia.



ya Allah muka, resoution camera T_T



mira makes me laugh everytime i look at her expression, like dia nak cakap "i am the cutest" LOL



jamuan form 2..aimran the chinese boy at the back!



mulut nisa senonoh sikit haishh



okay kau tutup terus mulut dengan topi tu nisa, bagus T_T



mira dengan muka, cermin mata..fatin dengan tangan otomen dia goshh posing zaman purba bila ni weh.



diorang cakap aku tengah angankan pakwe kelas bawah time ni..tak ingat pun?haih.



hanya mampu ketawa melihat gambar ini *nangis



okay all those ribbons and crown maaf mengganggu sebab biasalah zaman jahiliah.
banyak benda tak patut nampak muncul..haha
masa ni nisa kurus sangat..berat tak pernah lebih 49 kg..
always underweight.
and i'm like the most matang and mummy among these two girls.
they will be like hu ha hu ha..and i laugh and said, dah jangan merepek.



ingat masa dulu nisa pernah suka kat seorang manusia ni masa form 2.
suka macam tu je, like..helo dia suka i dulu..hahaha
then bila TERheboh yang nisa suka dia..tiba tiba..
girlfriend dia ke ex girlfriend dia ke siapa entah sebarkan fitnah terbesar yang saya ni mengganggu hubungan mereka.
like come on lah kakak saya form 2 baru kakak.
pmr pun tak kemana lagi.
saya usik dia yang tak berapa nak sado tu pun tak pernah, number phone pun takde and tak pernah nak cari pun.
okay i don't mind about her being paranoid but jangan lah sebar fitnah about me like i malu kot.
dekat perhimpunan main tunjuk2.
tonyoh hidung tu kang.
sejak tu kami kalau nampak kakak tu memang, menyirap berpanjangan tapi saya sebagai pengawas berkaliber..
saya sabar..haha
dah laa sama sama kuruih kau dengan abang kau tu. :D



i remember one fine day after balik sekolah mira jumpa mr A(bukan pakwe).
saya pun dengan rasa bertanggungjawab pergilah menemani dia sementara fatin pulang dahulu. *BM
hahahaha.
okay they talk, like talk normal talk..lupa dah pasal apa.
then suddenly mira datang dekat nisa, she was like bisik,.
"nisa aku tak dengar dia cakap apa, perlahan sangat."
HAHAHAHA lol
and nisa punya blur masa tu terus spill the word to A,,
" Dia tak dengar lah kau cakap apa, A"
A was like, ooh ooh okay sorry..
mira menahan malu sebab perangai kurang sopan aku masa tu..hahahaha
A said he likes her because she was different from any other girl.
YES, SHE IS DIFFERENT.



okay imbas kembali masa form 1..tiada dalam gambar ye.
fatin pernah kena sakat dengan izwan, classmate kami..
masa tu dia ketua kelas, izwan lah.
masa tu berdiri kot kenapa entah..
then otw nak duduk, si budak ni boleh tarik kerusi fatin ke belakang and as a result fatin terjelupuk atas lantai.
tak tau lah lawak ke apa, i was like...FATIN !
hahaha.
lepas tu fatin terus nangis tak bangun bangun kat bawah tu.
ingatkan sakit sangat..bila tanya balik rupanya sakit tu sakit jugak, tapi dia malu nak bangun sebenarnya.
so nangis jelah kat situ..hahahahaha




ini fatin farhana kamal kini.



kiri itu syamira sahamudin kini.



okay this is me kini..alah korang dah tau..sobs..takpe ni blog i suka hati lah.



i miss them.
i miss being around them.
i miss hanging out with them.
masa tu tak payah smartphone tak payah laptop tak payah boyfriend.
i am happy enough.
sekarang semua dah berubah.
kami dah besar.
just to let you know.
i miss you girls. 





7 comments:

  1. Ghindu zaman2 sekolah dulu..comey adik berbaju skolah ;-)

    ReplyDelete
  2. Aww.. I know the feeling :') Dah Form 3, next year mesti tak sama kelas mia ^3^"

    ReplyDelete

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...