Libster Award


Assalamualaikum..
so i have been doing nothing lately.
about a month.
macam duduk dalam spa dah hari hari kat rumah.
so i've been tagged for this awesome libster award !






Apa tu libster award? dari blog sejadah kelabu :

The Liebster Award is nominated to blogger whose followers are lower than 500. Well, look like I fit in this category very well. Then blogger who being nominated this award has to follow the rules given. Those are:

  1. Mention the person who nominated you with a link to their blog.
  2. answer the 11 questions asked.
  3. nominate 11 other bloggers with smaller followers but with lots of potential.
  4. create 11 of your own questions for them to answer.
  5. notify your nominee.




so ini soalannya.
mencabar..
sungguh mencabar.
but i like it. :)



1) Maksud matang dari sudut pandangan anda.
Matang to me is to be able to think rasionally, to be able to think far. Bukan setakat macam mana untuk hidup pada hari esok tapi untuk 10 tahun akan datang. 


2) Pada usia berapakah anda rasakan itulah merupakan keputusan terpenting/ terbesar pernah anda lakukan dalam hidup anda? adakah anda rasa ianya melibatkan soal kematangan dalam hidup/ diri anda?
Nineteen, baru baru ni, Haha. I convince and force myself to believe more dengan takdir Allah, to let go, to be more matured and to grow up. If it's meant to be it will be,


3) Pada usia berapakah anda pernah melakukan perbuatan yang anda rasakan tidak sepatutnya anda lakukan dan berhasrat tidak akan mengulanginya lagi?
Fifteen. I fell in love. Fell so hard. And now i know it's never the thing that i should do.


4) Sesuatu peristiwa yang anda kesali dalam hidup anda, adakah anda sering mempersoalkan mengapa ianya terjadi dalam hidup anda? apakah perasaan anda ketika itu?
Falling in love with the wrong person. Or perhaps just the wrong time. Till now, hanya Tuhan saja yang tau.


5) Memaafkan kesalahan orang yang pernah mengkhianati anda. adakah ianya merupakan salah satu cabaran terbesar bagi diri anda?
Memaafkan dan memnita maaf adalah satu bentuk kematangan. I have no problem in giving apology, in syaa Allah. At least minta maaf, daripada buat muka tak bersalah. Menyakitkan hati.


6) Adakah anda pernah mempertikaikan keputusan yang dilakukan ibu bapa anda meskipun ianya nampak pahit dan sukar di mata anda?
Saya sering mempersoalkan bantahan my mom once about me furthering my studied abroad. But yeah it's no big deal now.


7) Penghargaan/ pemberian bermakna pernah anda berikan kepada ibu bapa anda.
Setakat ni, 9A SPM 2012 alhamdulillah. :)


8) Apakah pengorbanan terbesar pernah anda lakukan untuk kawan baik anda. adakah ianya sesuatu yang berbaloi?
Ada ke? Haha. Perhaps nangis sama-sama bila sedih sebab nak menenangkan and cuma memahami. Everything is worth for Fatin and Mira. :) ooh, and Diyana Athirah too. They are my world.


9) Penghijrahan terpenting dalam hidup anda. adakah ianya sesuatu yang memberikan kepuasan kepada hidup anda atau sebaliknya? 
Penghijrahan untuk berhenti berusaha mempertahankan sesuatu yang tak worth dipertahankan. Yeah, i feel so much better and so much worthy even it hurts. Life must go on.


10) Pernahkah anda mensia-siakan usaha/ pengorbanan ikhlas dari orang yang anda sayang kerana anda merasakan usaha/ pengorbanan yang dilakukannya itu adalah sesuatu yang tidak perlu? terangkan perasaan anda ketika itu.
Saya akan cuba sedaya upaya untuk menghargai setiap pengorbanan rakan to me. So if ada yang saya lupa nak hargai i am so sorry :(


11) Adakah anda merasakan semua orang selayaknya diberi peluang kedua dalam apa jua situasi permasalahan/ perhubungan?
Tough question. Well.


perhaps.



Tagged blog :




Soalan :

1. Tell people about yourself.
2. Why do you write on blog?
3. Is blog a good way to express one self?
4. Let say if somebody hurt you like hell and the person meant to do it, will you forgive them?
5. Describe your attitude.
6. Tell people about your dream.
7. What is your favourite holiday spot and why do you like them?
8. Which do you prefer, sambung belajar or working?
9. What movie do you like the most and why.
10. If you are given a chance to make one wish to make it come true, what would you want?



okay done !




1 comment:

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...