Hidup Itu Suatu Perjalanan (Trip To Indonesia)


Assalamualaikum.


Ceritakan pada ku 
Cerita yang terdahulu 
Kisah cinta yang pernah kau tahu
Sempurna selalu pada kau dan aku 



pagi itu tenang.
seawal jam 5 pagi aku bangun lalu mempersiapkan diri.
usai solat subuh aku berteleku di atas sejadah,
berdoa agar perjalanan kali ini selamat hingga ke destinasi seperti selalunya.
bangun aku dari dudukku, lalu aku periksa semula kelengkapan.
beg pakaian lengkap untuk satu perjalanan,
barang kelengkapan peribadi,
passport dan boarding pass,
mineral spray buat persediaan muka kering dalam flight,
serta shade hitam untuk melengkapkan tata rias.



Lapangan Terbang Soekarno Hatta



Ceritakan semua .. 
Cerita kita cipta bersama .. 
Kisah terindah pernah ku rasa .. 
Selama pernah jantung ku bernyawa .. 
Berdua .. 
Hanya kau dan aku .. 







tibanya kami dengan senyuman.
keadaan di sekeliling seakan menyambut mesra kedatangan kami.
lalu dibawa pula kami ke sebuah restoren makanan tempatan.
masakan padang.
katanya sedap.
ya.
sangat sedap.






Andai ini hanya mimpi .. 
Tinggalkan ku begini 
Biar terus ku lena .
Sampai kau tiba 
Andai ku hanya bermimpi 
Biar aku begini 
Sampai ketemu lagi 
Aku di sini .. ohh ..



kata orang hidup ini tidak harus hanya berisi tangis sendu,
tidak harus hanya ditenggelami air mata kekesalan.
sesekali corakkan lah hidup dengan gelak tawa kebahagiaan.
lakukan apa saja, puaskan segala impianmu.
ketawalah sepuas hati.
agar kegembiraan itu sebati dalam diri.
agar kita sesekali teringat, hidup ini bukan hanya ada satu emosi.



Dunia Fantasi, Anchol









Ceritakan pada ku ..
Ceritakan pada ku selalu .. 
Kisah yang tak mungkin pergi lalu .. 
Selama akan ku hidup dengan mu .. 
Bersama .. 
Mengharungi semua .. 










Andai ini hanya mimpi 
Tinggalkan ku begini .. 
Biar terus terlena .. 
Sampai kau tiba 



di mana letaknya indah kalau tidak dimata.
bunga itu indah.
alam Allah itu cantik, sempurna.
seindah setiap dugaan yang Allah kurniakan buat kita.
indahnya taman bunga itu, tetap dihinggapi kumbang kumbang liar.
namun ia tetap indah.
cantik.
begitu juga hidup.
andai hidup itu satu rona sahaja, kita hidup ibarat zombie,
bak kata salah seorang rakan.
zombie yang lifeless, yang sedut sedut otak.



Taman Bunga Nusantara, Puncak


















Taman Safari Cisarua, Puncak






Bawa daku ke angkasa .. 
Memetik bulan bintang .. 
Bawaku terbang bersama .. 
Jangan kau lafazkan .. 
Jangan kau tinggalkan semua.. 



jika aku punya satu permintaan, akan aku minta supaya diberi kebahagiaan.
namun aku ada Allah, bererti aku punya beribu-ribu permintaan,
asal aku tak betah, asal aku sabar.
akan aku minta pada Tuhan, agar kuatkan aku menempuh dugaanNya.
kerana aku ingin melewati segala takdirNya dengan redha.
akan aku daki gunung gunung kepayahan walau setinggi mana pun ia,
asal kekuatan dari Illahi itu aku perolehi.
asal keindahan kasih sayangNya itu dapat aku rasai.
aku redha.




Candi Borobudur, Jogjakarta






Biar saja begini .. ohh.. 
Biar terus ku lena .. 
Sampai kau tiba 



Andai ku hanya bermimpi .. 
Biar aku begini .. 
Sampai ketemu lagi .. 
Aku di sini 



Andai semuanya mimpi ..
Biar saja ku terus begini ..
Ku mahu terus kisah cinta kita ..
Terus sampai hujung masa ..






time passes,
life happens,
distances separates,
children grow up,
love waxes and wanes,
heart break,
careers end,
jobs come and go,
people die and forget,
but no matter how badly people treat you,,
never drop down to their level.
enough to know that you're better.
and walk away.



sometimes, no matter how much you want things to happen,,
all you can do is wait.
enjoy every moment.
even if it kills you the most.
even if it is the hardest of all.
cause that's what life is all about.
life,,is a journey.



BEHIND THE SCENE ( photoshoot yang tak menjadi ):




bajet testing gaya posing



muka ummu macam singa tak makan seminggu, ain macam awek hindustan angau, aku macam,, err



apa aku buat T_T



berjalan.



berbual berglak tak ingat orang



model malu malu tetiba depan kamera ihik ihik



entah lah aku rasa gambar ni semacam



muka sorang sorang kalah roti canai penyek



macam kpop, lagi havoc dari girls generation



"bulatnya kepala qilah"



" Dah ambik ke belum ni? tak larat dah nak senyum "



aku tak ingat apa jadi. LOL



Comments
0 Comments

No comments:

Post a Comment

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...