Kami Sepupu


Assalamualaikum.

okay hari ni nak buat throwback.
jangan muntah please.


hari tu cuti empat bulan,
my job dekat rumah adalah,
 kemas bilik yang dah dijadikan stor sepanjang peninggalan.
hahaha
banyak sungguh khazanah khazanah alam yang dijumpai.
antaranya tabung hello kitty zaman zaman dahulu kala..
anak anak patung rambut tocang and pakai topi acah-acah pergi berkelah, like duhh seriously.
boleh pengsan kalau terbangun dari tidur waktu malam nampak benda ni dekat sebelah.
and most important thing is photos.
old photos are the most exciting thing to be found.
okay i found some sorts of gambar lama dengan my dearest cousin, Syawal Farihin.
oh my you are so cute masa kecil i feel like going back to the time and gigit tangan awak.
but wait, you don't have isi nak gigit.



i send a few example of photos to her.
ceh taknak send semua kengkonon nanti time jumpa nak tengok and gelak sama sama.
tiba-tiba dah si tuan badan pulak excited tengok muka seposen sendiri.
then i listed this to her :
you were so skinny since back then, but now you are buah pear..haha
you were so matured looking girl.
and goshh why were you so small?
hahaha



so dengan gigihnya i went looking for mine and selongkar every old boxes mom kept and tried to find my photos.
sebagai anak sulung, *bangga
sememangnya album gambar keluarga memang akan dipenuhi gambar kitorang.
dari baby sampai berjalan sampai ke tua tua ni.
people says, to capture every moment.
haha,si gemok nisa ni dulu erghh.
okay so let's go down the memory lane with me and my cousin wehee.




okay ni..err..berlari dengan gumbira dan gambar ditangkap.
3 or 4 years kot masa ni.




muka sombong dapat makan biskut baby.




ya Allah tembamnya aku, gigi mana woi :'(




dewi kecil 1990 something.




kenapa aku nangis eh.




lupa nak tengok kamera wehee




tak reti swimming lagi time ni.




pampers nak jatuh tehee




mengamuk.



mengada.



okay jangan gelak sebab i gemuk.
hahaha.
time ni i got lot of pictures bila gigi susu patah and gigi kekal berganti.
sebab tu macam tak berapa normal senyum.
camera is my passion sejak dari kecik..haha
yelah kot mana tahu satu hari nanti boleh jadi model macam keknis.
haha perasan.
okay ayah kami adik beradik..
nampak tak muka sama nampak tak?
no? yeah.. i understand.
cause they are like, langit dengan bumi.
in so many ways.



kami rapat sejak dari lahir.
keluar je perut mak masing masing, terus kawan..haha
masa kecik main nyorok-nyorok.
beli baju raya colour together.
then jalan raya together.
people said we were like binatang belangkas tu.
even till now we were close.
we share thoughts together, problems, experience.
she is now a student in Diploma err..accountancy information system.
rasanya itu nama dia.
kami dah membesar now.



okay kakak ( i call her kakak dan she called me kak ika ).
i missed you so much.
good luck in your diploma studies okay sayang buat elok elok.
nanti balik cuti kita lepak sama-sama gelakkan diri sendiri lagi okay.
or main PS sampai 2 3 pagi lagi.
or tolong ma awak masak telur dada berempah, umphh yummy.
or pergi hidu bau taik kerbauat the farm..hahaha.
THE BEST SERIOUSLY BAU DIA.


i love you.

Meluahkan Perasaan

Hi.


Hari ni mood tak berapa nak baik.
Banyak benda mengganggu perasaan.
Why?
Okay, follow the story.


Memang sangat betul prinsip bila kita nak sesuatu, jangan mengharap sangat.
Nanti end up kita tak dapat apa.
Kecewa.
Ceritanya i am supposed to buy 2 pieces of jubah from JubahSouq.
If you are familiar with instagram branding boutique which owned physical boutique in real life,
then Jubah Souq ni takkan asing bagi korang.
Dia kira seangkatan BellaAmmara and RayyanHaya semua tu.
I just love how their jubah looks like.
Cuma yelah i ni brutal so at last i always end up with only a pair of jeans and a long sleeves shirt.
Sigh.


So balik semula.
I am supposed to buy 2 pieces of jubah from them.
Setelah menilik dan meneliti nak pakai apa for raya selama berbulan bulan,
Ibu decided that perhaps it's time for me to have my own jubah instead of kebas orang punya bila kena pakai.
hahaha okay memang sekronik itu style i okay.
macam minah mana entah.
So i was thinking warna apa nak beli.
Malam malam before tidur golek golek belek instagram semua.
Like oh my everything sangat cantikkk
Sebab design dia tak terlalu manis tapi tak lah brutal ke apa.
Nampak simple and minimise enough.
Just the way i like it.




Royal blue from JubahSouq 1.0 collection.


Problem about me is once i kata i want that particular thing, i won't be wanting any other choice.
Walaupun semuanya cantik.
So okay, cari personal shopper sebab nak tolong mintak beli dekat MOOD REPUBLIK KUANTAN hari tu yang havoc gila. haha
Order 2 pieces of jubah, S for me and M for my little sister.
Setiap malam aku pun menanti lah sambil bermimpikan jubah pertama dalam hidup aku.
HAHA
Yes it is that exciting to own your first jubah okaayy jangan pertikaikan.
Call adik hari hari cerita, okay not everyday though.
Adik i was like, yelah along beli lah yang mana pun asalkan cantik.
Baik kan dia?


Suddenly lepas sorting out semua jubah yang dia beli, personal shopper tu terpaksa lah memberitahu suatu benda yang paling sedih dalam hidup aku.
My size for that particular jubah got sold out.
Ada M je, which was my sister's.
I was like.
Oh my.
Kecewa jatuh ditimpa konkrit haha
Okay takdelah kecewa macam tu sangat tapi nampak tak point dia sekarang?
Nampak tak?


Bila kita nak sesuatu, jangan terlalu berharap sangat benda tu akan jadi milik kita.
Sebab kadang-kadang Allah ada peracangan yang lebih baik.
Macam my sister, she was showing an attitude of whatever is good for her, dia terima.
Alhamdulillah dia dapat jubah idaman hatiku sobs


Jadi sekarang saya redha.
Cari baju royal blue lain dah tak jumpa and it was just a month before raya T_T
Hope there will be some miracle happening!
Jadi ingat tau.
Sentiasa berserah pada ketentuan yang terbaik.
Harapan and berharap tu boleh,
Tapi jangan terlampau berharap sampai kita lupa andai Allah dah rancang benda lain untuk kita,
Semestinya yang tu lebih baik.


Okay dah nak sambung cari jubah royal blue yang rare.


Sayonara.
Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...