Meluahkan Perasaan

Hi.


Hari ni mood tak berapa nak baik.
Banyak benda mengganggu perasaan.
Why?
Okay, follow the story.


Memang sangat betul prinsip bila kita nak sesuatu, jangan mengharap sangat.
Nanti end up kita tak dapat apa.
Kecewa.
Ceritanya i am supposed to buy 2 pieces of jubah from JubahSouq.
If you are familiar with instagram branding boutique which owned physical boutique in real life,
then Jubah Souq ni takkan asing bagi korang.
Dia kira seangkatan BellaAmmara and RayyanHaya semua tu.
I just love how their jubah looks like.
Cuma yelah i ni brutal so at last i always end up with only a pair of jeans and a long sleeves shirt.
Sigh.


So balik semula.
I am supposed to buy 2 pieces of jubah from them.
Setelah menilik dan meneliti nak pakai apa for raya selama berbulan bulan,
Ibu decided that perhaps it's time for me to have my own jubah instead of kebas orang punya bila kena pakai.
hahaha okay memang sekronik itu style i okay.
macam minah mana entah.
So i was thinking warna apa nak beli.
Malam malam before tidur golek golek belek instagram semua.
Like oh my everything sangat cantikkk
Sebab design dia tak terlalu manis tapi tak lah brutal ke apa.
Nampak simple and minimise enough.
Just the way i like it.




Royal blue from JubahSouq 1.0 collection.


Problem about me is once i kata i want that particular thing, i won't be wanting any other choice.
Walaupun semuanya cantik.
So okay, cari personal shopper sebab nak tolong mintak beli dekat MOOD REPUBLIK KUANTAN hari tu yang havoc gila. haha
Order 2 pieces of jubah, S for me and M for my little sister.
Setiap malam aku pun menanti lah sambil bermimpikan jubah pertama dalam hidup aku.
HAHA
Yes it is that exciting to own your first jubah okaayy jangan pertikaikan.
Call adik hari hari cerita, okay not everyday though.
Adik i was like, yelah along beli lah yang mana pun asalkan cantik.
Baik kan dia?


Suddenly lepas sorting out semua jubah yang dia beli, personal shopper tu terpaksa lah memberitahu suatu benda yang paling sedih dalam hidup aku.
My size for that particular jubah got sold out.
Ada M je, which was my sister's.
I was like.
Oh my.
Kecewa jatuh ditimpa konkrit haha
Okay takdelah kecewa macam tu sangat tapi nampak tak point dia sekarang?
Nampak tak?


Bila kita nak sesuatu, jangan terlalu berharap sangat benda tu akan jadi milik kita.
Sebab kadang-kadang Allah ada peracangan yang lebih baik.
Macam my sister, she was showing an attitude of whatever is good for her, dia terima.
Alhamdulillah dia dapat jubah idaman hatiku sobs


Jadi sekarang saya redha.
Cari baju royal blue lain dah tak jumpa and it was just a month before raya T_T
Hope there will be some miracle happening!
Jadi ingat tau.
Sentiasa berserah pada ketentuan yang terbaik.
Harapan and berharap tu boleh,
Tapi jangan terlampau berharap sampai kita lupa andai Allah dah rancang benda lain untuk kita,
Semestinya yang tu lebih baik.


Okay dah nak sambung cari jubah royal blue yang rare.


Sayonara.

1 comment:

  1. Mungkin akak akan dapat yg lebih baik.
    Jgn sedih2 yer :)

    ReplyDelete

Leave your lovely thoughts here :)
Tinggalkan kata-kata manis anda di sini :)

Y
Aching hearts :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...